Ελλάδα

Ο.Δ.Ο.Σ.: Η νέα Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομία (φωτογραφίες – βίντεο)

Πρεμιέρα έκανε σήμερα, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, η Ο.Δ.Ο.Σ., η νέα ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει αναλάβει τη “διαχείριση και οριοθέτηση των δημόσιων συναθροίσεων”

Η νέα Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (Ο.Δ.Ο.Σ.)

Μια νέα Ομάδα αστυνομικών ενεργοποιήθηκε σήμερα, παρέχοντας τις υπηρεσίες της στον τομέα της διαχείρισης και οριοθέτησης δημόσιων συναθροίσεων.

Η «Ο.Δ.Ο.Σ.» σήμερα αποτελείται από (46) αστυνομικούς, (28) γυναίκες και (18) άνδρες, οι οποίοι έχουν λάβει ειδικευμένη εκπαίδευση για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα τους καθήκοντα.

Φέρουν διακριτή στολή με λογότυπο – θυρεό της ομάδας, χωρίς οπλισμό και είναι εξοπλισμένοι με φορητούς ασυρμάτους, φακό, σφυρίχτρα και kit πρώτων βοηθειών.

Αναλαμβάνουν τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας, και αξιοποιούν τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές κλιμακώσεις και εντάσεις.

Οι αστυνομικοί της Ο.Δ.Ο.Σ. διακρίνονται και στις εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα από την καθιστική διαμαρτυρία του ΜέΡΑ 25, να είναι παραταγμένοι στη Β. Σοφίας.

Back to top button