Κόσμος

Αίγυπτος: Η κυβέρνηση θα ανοίξει 320 νέα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό

Το άνοιγμα 320 νέων νοσοκομείων για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό αποφάσισε η Ανώτατη Αιγυπτιακή Επιτροπή για την αντιμετώπιση κρίσεων κορονοϊού.

Αυτό αποκάλυψε σε ομιλία του στο νοσοκομείο της πόλης Φαγιούμ ο σύμβουλος του Αιγυπτίου προέδρου Αλ Σίσι, υπεύθυνος για θέματα υγείας, Μοχάμεντ Άουαντ Ταγκουντίν.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι τα νοσοκομεία θα είναι έτοιμα και θα εξοπλιστούν το συντομότερο δυνατό για τη διαχείριση της κατάστασης λόγω της αύξησης των ασθενών με COVID-19. Απέδωσε μάλιστα το γεγονός της αύξησης των κρουσμάτων στη διαβίωση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, στη μεταφορά των μαθητών με σχολικά λεωφορεία που είναι γεμάτα, στο κλείσιμο των παραθύρων στα μέσα μεταφοράς καθώς ο καιρός ψυχραίνει και στην εκτεταμένη μη χρήσης μάσκας από τους επιβάτες.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χάλιντ Άμπντελ Γκάφαρ δήλωσε από την πλευρά του, σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιρακινό ομόλογό του, ότι όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία είναι έτοιμα να αναλάβουν περιπτώσεις ασθενών που πάσχουν από κορονοϊό.

ΑΠΕ

Back to top button