Ελλάδα

Στο κόκκινο η πληρότητα των ΜΕΘ – 1500 υγειονομικοί συνολικά θετικοί στον ιό

Για 1500 κρούσματα στο προσωπικό των νοσοκομείων της Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με όσους βρίσκονται σε καραντίνα, ο συνολικός αριθμός των ελλείψεων φτάνει τους 2000. Σημειώνεται ότι πριν από λίγα 24ωρα, έγινε γνωστό από στοιχεία του υπουργείου Υγείας ότι μόλις 10 είναι οι κενές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ενώ όσον αφορά το λεκανοπέδιο Αττικής ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στις 64 κλίνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, στο κόκκινο ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία έχει φτάσει η πληρότητα των ΜΕΘ.

Ο ίδιος περιέγραψε την κατάσταση σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι 1500 «συνάδελφοι μας νοσούν», ενώ 500 «λείπουν από την εργασία τους λόγω καραντίνας». Ως αποτέλεσμα, «χάνουμε αυτή τη στιγμή 2000 υπαλλήλους από τα νοσοκομεία και αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι με τις ήδη προϋπάρχουσες ελλείψεις και με τι διασπορά του κορονοϊού, πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία. Μας στέλνουν ως πρόβατα για σφαγή».

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, από τη Βόρεια Ελλάδα λείπουν 700 υγειονομικοί λόγω της νόσου, ενώ ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ με 140, το Παπανικολάου με 80, το Ιπποκράτειο με 40, το Πανεπιστημιακό Λάρισας με 60, ο Ευαγγελισμός στην Αθήνα με 37, ενώ στη Νίκαια απουσιάζουν λόγω κορονοϊού περισσότεροι από 80.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγα 24ωρα, έγινε γνωστό από στοιχεία του υπουργείου Υγείας ότι μόλις 10 είναι οι κενές ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ενώ όσον αφορά το λεκανοπέδιο Αττικής ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται στις 64 κλίνες. Την ίδια στιγμή, σε όλη την Ελλάδα είναι διαθέσιμο το 21% των συνολικών ΜΕΘ για Covid με σύστημα και εργαζόμενους Υγείας να δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην πιο κρίσιμη -μέχρι στιγμής- φάση της πανδημίας στη χώρα.

thepressproject.gr

Back to top button