Ελλάδα

Ανησυχία στον Βόλο για τα υψηλά ποσοστά θετικότητας

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα υψηλά ποσοστά πολιτών που διαγνώστηκαν θετικοί στην covid-19, κατά τη διάρκεια διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε κατοίκους του Βόλου, μέσω δειγματοληψίας και με τη διαδικασία drive-through rapid test.

Στη διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έγιναν συνολικά 353 τεστ σε πολίτες και μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 44 δείγματα ήταν θετικά, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 13%, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στον γενικό πληθυσμό του Βόλου ενώ η πλειοψηφία των ελεγχθέντων είναι ασυμπτωματικοί.

Σήμερα, η προσέλευση πολιτών για τα rapid test, που έγιναν στα parking του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ήταν μεγάλη. Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το απόγευμα, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ οι οδηγοί ή συνοδηγοί, χωρίς κανείς από τους επιβαίνοντες να εξέλθει από το αυτοκίνητο.

Την ανησυχία της για τα θετικά στον covid-19 περιστατικά εξέφρασε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

ΑΠΕ

Back to top button