Καστοριά

Πανελλήνιες χωρίς οριζόντια βάση εισαγωγής το 2021 – Τι είπε για τα σχολεία η Κεραμέως

“Αναμένουμε την εισήγηση των ειδικών” απάντησε η Νίκη Κεραμέως σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. Η παρουσίαση για τη νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, το επίπεδο 3 των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης και τα πλάνα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021. Όλη η παρουσίαση της υπουργού Παιδείας.

Χωρίς οριζόντια βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ οι Πανελλήνιες εξετάσεις από το καλοκαίρι του 2021, με βάση τις αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ωστόσο όπως είπε η υπουργός, το θέμα θα συγκεκριμενοποιηθεί ανά τμήμα.

Σε συνέντευξη Τύπου για το νέο νομοσχέδιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως οι μαθητές που τελειώνουν σε λίγο το πρώτο τετράμηνο του έτους (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου το έκαναν σε καθεστώς «on and off» των τάξεων τους και πλέον σε κανονική καραντίνα) δεν αποκλείεται να αξιολογηθούν φέτος με διαφορετική μέθοδο εάν κάτι τέτοιο προκύψει από τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τι είπε η Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η υπουργός μίλησε και για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων:
«Ό,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», παρά τα σενάρια για διαδοχικό άνοιγμα με προτεραιότητα στα δημοτικά.

Σημειώνεται εδώ πως με βάση τη σχετική κυβερνητική απόφαση, το κλείσιμο των σχολείων ισχύει μέχρι την 30ή Νοεμβρίου.

Back to top button