ΓούναΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Γιώργος Κασαπίδης: «Έχει περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού σε Κοζάνη και Καστοριά, αλλά όχι σε σημείο που να δικαιολογείται ικανοποίηση»

Την εκτίμηση ότι έχει φρενάρει κατά κάποιο τρόπο η εξάπλωση του κορονοιού σε Κοζάνη και Καστοριά, έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη. Εκανε λόγο για σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά όχι σε σημείο που να δικαιολογεί ικανοποίηση. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλει, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της αντοχής του και ότι το δεύτερο κύμα του κορονοιού δείχνει να επιμένει.

Αναλυτικά: 

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

«Φαίνεται ότι έχει φρενάρει κατά κάποιο τρόπο η εξάπλωση του κορονοιού σε Κοζάνη και Καστοριά. Υπάρχει μια σταθεροποίηση, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μείωση των κρουσμάτων. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα, ωστόσο παρατηρείται μια ελαφρά κάμψη. Στη Φλώρινα και τα Γρεβενά έχουμε μία μεταγενέστερη αύξηση των κρουσμάτων. Το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία της περιοχής δείχνουν να αντέχουν, αλλά είναι κοντά στα όρια τους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κορονοϊός δείχνει να έχει μια επιμονή, αλλά μέχρι στιγμής τα καταφέρνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας.»

*ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΕ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΜΙΝΚ

«Μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων στα εκτροφεία γουνοφόρων, τόσο το υπουργείο όσο και οι δικές μας υπηρεσίες, αντέδρασαν ταχύτατα. Είχαμε παρακολουθήσει το θέμα από την αρχική εκδήλωσή του στη Δανία και εντοπίστηκαν άμεσα κάποιοι εργαζόμενοι, όπως και οι φάρμες που είχαν μολυνθεί. Σε μία προχωρήσαμε σε θανάτωση ζώων, ενώ στις υπόλοιπες φάρμες- σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε- εφαρμόζουμε διαχείριση βιοασφάλειας, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού στη φάρμα και ευρύτερα, με αποτέλεσμα η κατάσταση πλέον να ελέγχεται.»

*ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«Φαίνεται πως υπάρχει κύκλωμα που χρησιμοποιούσε πλαστά παραστατικά κορονοιού, αλλά εντοπίστηκε από τους τελωνειακούς και την αστυνομία και ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα.»

*ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΛΕΥΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

«Είναι μια προσπάθεια σε συνέχεια ενεργειών της προηγούμενης θητείας μου στο Κοινοβούλιο, για εφαρμογή της τεχνολογίας του υδρογόνου, η οποία προωθείται από την ΕΕ. Εκπονήσαμε την πρόταση ΛΕΥΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, συμπράττοντας με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και εταιρίες για να δημιουργηθεί μια υποδομή παραγωγής πράσινου υδρογόνου, με φωτοβολταϊκά δυναμικότητας ενός giga watt.Μέρος της παραγωγής, θα διοχετεύεται σε άλλες χώρες στο πλαίσιο των απαιτήσεων διακρατικότητας του προγράμματος, άλλο μέρος θα χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση της τηλεθέρμανσης μέσω λιγνίτη, ενώ ένα ακόμη μέρος της παραγωγής υδρογόνου θα πηγαίνει στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, όπως και στη κίνηση οχημάτων αντίστοιχης τεχνολογίας»

athina984.gr

Back to top button