Καστοριά

Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων προσωρινών-εκκρεμών συντάξεων

Υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα αυξήσει τις προσωρινές συνάξεις για τους μισθωτούς από το 50% στο 80%, αποκρύπτοντας όμως μια λεπτομέρεια. Η αύξηση αφορά μόνο τους χαμηλοσυνταξιούχους ή σε καλύτερη περίπτωση όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη μικρότερη των 768 ευρώ. Επομένως η αύξηση δεν ισχύει για όλους πράγμα που το απέκρυψαν με αποτέλεσμα να τιμωρούνται αυτοί που πλήρωναν μεγαλύτερες εισφορές και στήριζαν τα ταμεία. Δηλαδή όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη 768 και πάνω δεν θα πάρουν ούτε ευρώ παραπάνω, δημιουργώντας έτσι συνταξιούχους προσωρινών συντάξεων δύο ταχυτήτων. Αυτό είναι το ένα σκέλος.
Το άλλο είναι ότι ενώ υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν 3 και πλέον χρόνια να πάρουν την σύνταξή τους, χωρίς φυσικά να δικαιούνται όχι μόνο να εισπράξουν τόκους καθυστέρησης, αλλά να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τις δικές τους υποχρεώσεις στην εφορία και μάλιστα με επαχθείς τόκους καθυστέρησης. Παράλληλα εάν έχει κάποιος την ατυχία να χρωστά στην τράπεζα κάποιο δάνειο και να μην μπορεί λόγω της μη έγκαιρης καταβολής της σύνταξης από την πολιτεία να το αποπληρώσει, να τον ενοχλεί και να τον απειλεί η τράπεζα, ενώ αυτός είναι ανήμπορος να κάνει το ίδιο στον φορέα του συνταξιοδότησης.
Κατά τα άλλα οι πατέρες του Έθνους και κυρίως αυτοί που κόπτονται για τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους αντί να αναλώνουν φαιά ουσία για να αποκαταστήσουν τις αδικίες του κράτους απέναντι στους πολίτες, αναλώνονται σε κοκορομαχίες εντυπώσεων και μάλιστα για θέματα και ζητήματα που όχι μόνο προσβάλουν την νοημοσύνη μας, αλλά είναι και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία ή τα εθνικά συμφέροντα.
Σταματήστε να εμπαίζεται και να κοροϊδεύεται τους συνταξιούχους. Αντιμετωπίστε τους ισότιμα και δίκαια, μη τιμωρείται τους συνεπείς που πλήρωσαν τις ανώτατες εισφορές και έκανα πολλές δουλειές σε πολλούς εργοδότες για να εξασφαλίσουν την σύνταξη που εσείς τώρα τους στερείτε.
Αγαπητοί Πατέρες του Έθνους συνέλθετε, αφήστε τις κοκορομαχίες τις εντυπώσεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια σας. Η πατρίδα χρειάζεται δυνατή, ενάρετη, πειθαρχημένη, δίκαιη, αλλά και αληθινή δημοκρατική κοινωνία, για να συνεχίζει να υπάρχει και να επιβιώσει, διαφορετικά θα καταντήσουμε επαίτες των ισχυρών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Back to top button