Ελλάδα

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε 32χρονος με κορονοϊό ενώ περίμενε να αδειάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ

Πολίτης 32 ετών έχασε τη ζωή του γιατί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, το οποίο διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού, ήταν όλες κατειλημμένες.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ο 32χρονος ασθενής δόθηκε από το νοσοκομείο για διακομιδή. Το μεσημέρι υπήρξε ενημέρωση για εύρεση κλίνης ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, που ειδοποίησε ότι περιστατικό έπρεπε να καθυστερήσει γιατί διεκπεραίωναν άλλον διασωληνωμένο ασθενή με διακομιδή από το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 18:30, ο άτυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή απο ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Τρικάλων πριν προλάβει να διακομισθεί στη Χαλκίδα.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι γεμάτες όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Λαμία και τη Χαλκίδα. Επίσης σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, η πληρότητα στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, ενώ στην Αθήνα πάνω από 80%.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, συγγενής θύματος κορονοϊού αποκάλυψε πως στο νοσοκομείο στη Φλώρινα του ανακοίνωσαν πως ο ηλικιωμένος πατέρας του δεν θα επιλεγεί για εισαγωγή σε ΜΕΘ, καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια, αλλά ακόμη κι αν βρεθεί κάποιο σε άλλη πόλη θα επιλεγεί ένας νεότερος ασθενής, που – όπως του είπαν – έχει υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν και το ξέσπασμα του πνευμονολόγου και διευθυντή της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος τόνισε πως «χάσαμε ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν». «Φτάσαμε στο αμήν στα νοσοκομεία. Εμείς στην Εντατική να θέλουμε να διακινήσουμε ασθενή και να μην μπορούμε, να είμαστε στα όρια ασφάλειας μετακίνησης του ασθενούς και οι συνάδελφοι στα τμήματα να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως όφειλαν. Χάσαμε περισσότερες ζωές, επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα», τόνισε.

tvxs.gr

Back to top button