Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους γιατροί και εργαζόμενοι για την Υγεία (εικονες-βίντεο)

«Ενίσχυση της Υγείας τώρα» είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης που κάλεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας στην Υγεία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ρεπορτάζ: Αντώνης Τσολναράς

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και μέλη από την Μ-Λ ΚΚΕ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΕΛΜΕΘ – Σύλλογοι Π.Ε., Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Συντονιστικού Σωματείων, Επισιτισμού Τουρισμού, Λαϊκή Ενότητα, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης, Αντιεξουσιαστική Κίνηση διαδηλώνουν αυτήν την ώρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», ζητώντας από την κυβέρνηση να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ταυτόχρονα απαιτούν την μη εφαρμογή «αντιεργατικών μέτρων».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ Γιάννης Κούτρας μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι η κυβέρνηση άφησε «αθωράκιστο το Ε.Σ.Υ.», και ότι «η πολιτική της ΝΔ οδήγησε σε διάλυση την Υγεία». «Έχουμε μεγάλη πίεση στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και παράλληλα έχουμε επιπτώσεις και στην υγεία της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Κούτρας και διαμήνυσε ότι η σημερινή συγκέντρωση στην απεργία είναι «μια πρώτη απάντηση και θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα προκειμένου να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΝΙΘ με ανακοίνωσή γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες κάθε νοσοκομείου, με την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Επίκεντρο της κινητοποίησης θα είναι η πύλη του Ιπποκρατείου στις 9:00. «Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση. Η ίδια πολιτική που μας έφτασε εδώ συνεχίζεται και σήμερα. Ο σκοπός τους δεν είναι να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά να προστατεύσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν θα επιτρέψουμε στους υπαίτιους αυτής της κατάστασης να περάσουν την εγκληματική τους πολιτική ανενόχλητοι. Όπως δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την προστασία της ζωής, έτσι θα αντισταθούμε και στην προσπάθεια να μας φιμώσουν. Προχωράμε σε συμβολικές κινητοποιήσεις στις 26/11 στις πύλες των νοσοκομείων, οι οποίες πρέπει να γίνουν φάροι ελπίδας για τον αγωνιζόμενο λαό και για τους εργαζόμενους που δίνουν επίσης τη μάχη για την απεργία στους άλλους χώρους δουλειάς», αναφέρει η ΕΝΙΘ στη σχετική ανακοίνωση.

thesstoday.gr

Back to top button