Καστοριά

Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Καστοριά έφεραν τα Lockdowns

https://fonikastorias.gr/wp-content/uploads/2020/11/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9C%CE%A0-768x707.jpg

Αρκετές είναι καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τις οποίες δέχεται κατά τους τελευταίους μήνες το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

«Από το πρώτο Lockdown και έπειτα, εμείς είχαμε μεγάλη αύξηση και σε καινούργια περιστατικά. Επίσης επανήλθαν και γυναίκες οι οποίες είναι εδώ και χρόνια ωφελούμενες. Μετά το πρώτο Lockdown που ανοίξαμε και τον Σεπτέμβριο είχαμε κάνει περίπου 120 συνεδρίες.

Τώρα που βρισκόμαστε σε δεύτερο Lockdown, πέρα από τα περιστατικά που ήδη έχουμε, αντιμετωπίζουμε και αρκετά καινούργια περιστατικά τα οποία χρειάζονται ψυχολογική στήριξη αλλά και νομική συμβουλευτική. Να αναφέρω ενδεικτικά ότι την π. βδομάδα, μέσα σε μια περίοδο τριών – τεσσάρων ημερών, ήρθαν τέσσερις καινούργιες κυρίες οι οποίες χρειάστηκαν την βοήθειά μας», τόνισε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς και υποψήφια Δρ. του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας,   Μαρία Παπαλαμπροπούλου.

Οι ηλικίες των γυναικών οι οποίες ζήτησαν την βοήθεια των στελεχών του Κέντρου είναι μεταξύ 40 έως 50 ετών.

Η βία δεν έχει κοινωνικά ή οικονομικά όρια

«Είναι συνήθως μητέρες οι γυναίκες οι οποίες έρχονται και ζητούν βοήθεια. Κάποιες χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, κάποιες κοινωνική. Άλλες κυρίες ήρθαν γιατί αποφάσισαν ότι χρειάζεται να ακολουθήσουν μια νομική οδό και ήθελαν την νομική συμβουλευτική και κάποιες άλλες, τις προωθήσαμε στους ξενώνες φιλοξενίας που έχουμε.

Στις πρόσφατες καταγγελίες που είχαμε από γυναίκες, η βία εκδηλώθηκε από…

Συνέχεια του άρθρου της Ελένης Ψωμαδάκη στο fonikastorias.gr

 

 

 

 

Back to top button