ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο παλαιός ποδοσφαιριστής και προπονητής της Καστοριάς και του Παναργειακού Δημήτρης Τζήμας

Έφυγε από τη ζωή ο παλαιός ποδοσφαιριστής και προπονητής της Καστοριάς Δημήτρης Τζήμας σε ηλικία 83 ετών.
Είχε αγωνιστεί στο Άργος Ορεστικό, στην Καστοριά κι έναν χρόνο σε ομάδα της Αμερικής. Διατέλεσε κατά περιόδους προπονητής της ομάδας της Καστοριάς και του Παναργειακού.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 13:30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άργος Ορεστικό.

—————————–

Ο Δημήτρης Τζήμας γεννήθηκε στο Άργος Ορεστικό στις 10 Ιανουαρίου 1937 και αφού αγωνίστηκε πρώτα στον Παναργειακό για πολλά χρόνια, το 1966 πήγε στην Καστοριά, στην οποία αγωνίστηκε σαν αμυντικός για τέσσερις σεζόν, μετρώντας 77 συμμετοχές. Από τον Μάρτιο του 1968 ως τον Ιανουάριο του 1969 έπαιξε στην Γκρικαμέρικαν της Νέας Υόρκης και το 1970 «κρέμασε» τα παπούτσια του.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν προπονητής. Με την Καστοριά είχε τρεις θητείες στην Α’ Εθνική. Το 1975-76 αντικατέστησε τον Παύλο Γρηγοριάδη και ολοκλήρωσε τη σεζόν. Το 1980 ανέλαβε την Κυπελλούχο Καστοριά και έμεινε δύο ολόκληρες σεζόν. Το καλοκαίρι του 1982 αντικαταστάθηκε από το Βασίλη Δανιήλ, αλλά επέστρεψε ως το τέλος της σεζόν. Είχε και άλλες θητείες στη Β’ Εθνική.
Συνολικά, στον πάγκο της Καστοριάς κάθισε σε 93 αγώνες Α’ Εθνικής (29 νίκες, 21 ισοπαλίες, 43 ήττες), τους περισσότερους από κάθε άλλο προπονητή (δεύτερος ο Πέταρ Σουλτσέφσκι με 58).
onsports.gr

Παναργειακός: Καλό ταξίδι Τάκη

 

 

 

Back to top button