Κόσμος

Το σκληρό lockdown φέρνει αποτέλεσμα στην Αυστρία – Στόχος και άλλη μείωση των κρουσμάτων

Τα μέτρα του δεύτερου “σκληρού lockdown“, το οποίο ισχύει στην Αυστρία από τη 17η Νοεμβρίου και μέχρι την 6η Δεκεμβρίου, φαίνεται να αποδίδουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Κατά την άποψή του, όμως θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω δραστικά οι αριθμοί, καθώς η κατάσταση με την πανδημία στην Αυστρία ξακολουθεί να είναι “δραματική”.

Το “εύρος λοίμωξης” στην Αυστρία είναι στο μεταξύ “τεράστιο” και είναι κατά πολλές φορές υψηλότερο από εκείνο την περασμένη άνοιξη, ο ιός έφτασε στο επίπεδο δεν υπάρχουν πια “κορυφές”, ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 4.954, που σημαίνει μία ελαφρά μείωση, ενώ σταθεροποιείται αργά η κατάσταση στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται 4.405 άνθρωποι, από τους οποίους οι 703 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον αριθμό των θανάτων να έχει αυξηθεί κατά 113 από χθες έως σήμερα.

Όπως αναφερόταν από το Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή την στιγμή νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς μικρότερης ηλικίας, μεταξύ 50 έως 60 ετών, με τον “πλέον ηλικιωμένο” να είναι 68 ετών και τον “πλέον νέο” να είναι 19 ετών.

ΑΠΕ

Back to top button