Ελλάδα

Lockdown: Η εβδομάδα που κρίνει τα Χριστούγεννα – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Η πορεία των δεικτών της πανδημίας αυτήν την εβδομάδα θα κρίνει το πως θα κάνουμε Χριστούγεννα. Τι αναμένεται να πει σήμερα ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα σχολεία.

Σε κανονικές συνθήκες, η σημερινή ημέρα δεν θα ήταν μόνο η τελευταία του Νοεμβρίου, αλλά και η τελευταία του lockdown. Ήδη, όμως, έχει ανακοινωθεί η παράτασή του έως τις 7 Δεκεμβρίου, αλλά εξακολουθεί να παραμένει αμφίβολο εάν την ημέρα εκείνη θ’ αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Έτσι, η πορεία των δεικτών της πανδημίας αυτή την εβδομάδα θα κρίνει τις εξελίξεις, με το πρώτο σημάδι – αυτό του αριθμού των κρουσμάτων – να είναι θετικό, καθώς τα τελευταία 24ωρα συνεχίζεται η πτωτική τους πορεία. Βέβαια, αυτή θα έπρεπε να έχει φανεί νωρίτερα και η μείωση να γίνεται με γρηγορότερους ρυθμούς, καθώς για πρώτη φορά χθες στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από σχεδόν δύο εβδομάδες αναμονής (σ.σ.: το lockdown είχε ξεκινήσει νωρίτερα εκεί) τα κρούσματα ήταν λιγότερα από αυτά της Αθήνας.

Εκ των πραγμάτων, άλλωστε, ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός και ιδίως η πίεση στο σύστημα υγείας ισχυρή, καθώς… Διαβάστε την συνέχεια στο Newsit.gr

 

Back to top button