ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Σε αναζήτηση νέων ποικιλιών ελληνικών οσπρίων η Agrinο – Η συνεργασία με αγρότες

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Agrino τίθεται τα τελευταία χρόνια η αναβίωση της καλλιέργειας ελληνικών οσπρίων, κάτι που επισημαίνει ο διευθυντής marketing και εξαγωγών της εταιρείας, Άγις Πιστιόλας. «Αναδεικνύουμε τον κόπο του Έλληνα καλλιεργητή, κάνοντάς τον συμμέτοχο στην προβολή και την επιτυχία της Agrino.

Του Γιώργου Λαμπίρη

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε πολλές των περιπτώσεων υπάρχουν καταναλωτές που ζητούν ονομαστικά το ρύζι ή τα όσπρια συγκεκριμένων παραγωγών. Τέτοια παραδείγματα είναι οι Αχιλλέας Παπακωνσταντίνου και Περικλής Πανταζός, οι οποίοι παράγουν ρύζι, ο Κώστας Κυρίτσης, παραγωγός φακής Φαρσάλων ή ο Μάνος Θωμάς που παράγει φασόλια Καστοριάς».Η Agrino ξεκίνησε το 2006 το πρόγραμμα συνεργασίας με καλλιεργητές ρυζιού και οσπρίων πανελλαδικά. «Είμαστε οι πρώτοι που ξεκίνησαν το πρόγραμμα αυτό, δημιουργώντας μία στενή σχέση με τους παραγωγούς», επισημαίνει ο κύριος Πιστιόλας. Στο μοντέλο της εταιρείας είναι η συνεργασία με μικρούς, μεσαίους και μεγαλύτερους παραγωγούς της χώρας, οι οποίοι εναρμονίζονται με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέτει η εταιρεία για τα προϊόντα της.

Στον τομέα της παραγωγής επιδιώκει την εφαρμογή των κανόνων της ορθής γεωργικής πρακτικής. Σε αυτό το πλαίσιο τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που χρησιμοποιεί, εφαρμόζονται την κατάλληλη χρονική περίοδο. «Εάν ένα φυτό νοσήσει 20 ημέρες πριν από τον θερισμό του, δεν επιτρέπεται η χρήση φυτοπροστατευτικών, για να μην υπάρξουν υπολείμματα κατά τη συγκομιδή».

Επιπλέον η εταιρεία σύμφωνα με τον κύριο Πιστιόλα παρακολουθεί…

Διαβάστε τη συνέχεια στο agronews.gr

 

 

Back to top button