Καστοριά

Η παράσταση ΜΕΤΑΞΙΑ του Κώστα Λάκη (βίντεο)

Στον σταθμό του ΚΤΕΛ Σπάρτης μόλις έφτασε το λεωφορείο από την Αθήνα. Μια γυναίκα, ένα σκονισμένο σακ-βουαγιάζ και οι μνήμες της, στέκονται μετέωρα στο χρόνο

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με την πρώτη στη χώρα μας επαγγελματική συμπεριληπτική (ατόμων με και χωρίς Αναπηρία) θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ και την επαγγελματική συμπεριληπτική (ατόμων με και χωρίς Αναπηρία) ομάδα χορού EXIS, τιμώντας την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζουν την Πέμπτη 3 & Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ένα διήμερο αφιέρωμα, με τίτλο “ΊΣΟΝ – η Συμπερίληψη στην Τέχνη”.

Τις δύο αυτές ημέρες, θα είναι διαθέσιμες για το κοινό δωρεάν με live streaming μετάδοση στο www.theamatheater.gr/live στις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ ο θεατρικός μονόλογος “ΜΕΤΑΞΙΑ”, της επαγγελματικής συμπεριληπτικής θεατρικής ομάδας ΘΕΑΜΑ και στο www.exisdancecompany.gr/live στις 4 Δεκεμβρίου ώρα 7μμ η παράσταση χορού “BLOCK”, της επαγγελματικής συμπεριληπτικής ομάδας χορού EXIS, και δύο παραστάσεις προσβάσιμες για όλους και όλες, με Δίγλωσσους Υπέρτιτλους (σε Ελληνικά και Αγγλικά) για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες, καθώς επίσης και Ακουστική Περιγραφή (AD) για Τυφλούς/ές και άτομα με μειωμένη όραση. Οι παραστάσεις θα μεταδίδονται και από την ιστοσελίδα του ΊΣΟΝ www.ison.com.gr/live

Το ΊΣΟΝ είναι Εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης για το Θέατρο και το Χορό. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2019 κι αποτελεί τον πρώτο χώρο συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών στην Αθήνα (Μελενίκου 33). Σήμερα το ΙΣΟΝ λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των συμπεριληπτικών ομάδων Θεάτρου και Χορού, αντίστοιχα ΘΕΑΜΑ και ΈΞΙΣ.

“ΜΕΤΑΞΙΑ”
“Στον σταθμό του ΚΤΕΛ Σπάρτης μόλις έφτασε το λεωφορείο από την Αθήνα. Μια γυναίκα, ένα σκονισμένο σακ-βουαγιάζ και οι μνήμες της, στέκονται μετέωρα στο χρόνο. Η γυναίκα προσπαθεί να σηκώσει το βλέμμα της ψηλά. Κοιτά τη σκόνη που αιωρείται, τη σκόνη που τυλίγεται γύρω της. Τη σκόνη που χαϊδεύει τη ζωή της και ξυπνά τη μνήμη της. Η γυναίκα είναι αποφασισμένη. Θέλει να ονειρευτεί. Να ζήσει. Μιλάει, θυμάται, επιστρέφει… Ξέρει πως δεν έχει άλλη ευκαιρία. Αυτή η γυναίκα είναι η Μεταξία.” (Κ. Λάκης)
Παίζει: η Έλη Δρίβα
Συγγραφέας : Κώστας Λάκης
Σκηνοθέτης: Βασίλης Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθέτις: Σοφία Σταυρακάκη
Μετάφραση (στα Αγγλικά): Μαρίνα Ανδριανού
Πρωτότυπη μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Σκηνογράφος: Κώστας Λάκης
Φωτογραφία: Γκίκας Μελαχροινός
Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ 2020-2021
Συντελεστές προσβασιμότητας:
Ακουστική Περιγραφή για Τυφλούς/ές και άτομα με μειωμένη όραση: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Υπέρτιτλοι για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες:
Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Χειρισμός υπερτίτλων για Κ(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες: Μαρίνα Αδριανού

Τα δύο πρώτα λεπτά δεν έχει ήχο:

“BLOCK”
Το έργο αναφέρεται στον προσωπικό ή πραγματικό εγκλεισμό και πώς αυτός ορίζεται στο χώρο και το χρόνο.
Χορεύουν:
Άννα Βεκιάρη,
Νατάσα Γάτσιου,
Σταύρος Ζαφείρης,
Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Σύλληψη – Χορογραφία: Ομάδα Χορού ΈΞΙΣ
Συνδημιουργία υλικού: Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Σταύρος Ζαφείρης, Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Προγραμματισμός φωτισμών: Βασίλης

Back to top button