Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πρόσκληση σε γονείς και συγγενείς ΆμεΑ με νοητική υστέρηση και αυτισμό από τον Γιώργο Πάνου

Δεν ξέρω πώς να το πω, γι’ αυτό θα το πω χύμα. Αν έχεις δοκιμάσει την “ευαισθησία” και την “καλοσύνη” που ζητά να πληρωθεί για να συμπαθήσει το παιδί σου, επικοινώνησε μαζί μου.
Αν δεν αντέχεις να παρακολουθείς ανάλγητους, κυνικούς, “ειδικούς”, ψυχολόγους, γιατρούς, “θεραπευτές” (τι σιχαμερή λέξη!) να μιλούν σε ημερίδες για το παιδί σου, προτείνοντας στους άλλους να κάνουν εκείνα που αυτοί δεν κάνουν, επικοινώνησε μαζί μου.
Αν πιστεύεις κι’ εσύ ότι όσο το κράτος βάζει τους κανόνες, οι κάθε λογής δομές θα υπάρχουν για τους εργαζόμενους και όχι για τους “επωφελούμενους” (τι σιχαμερή λέξη!), επικοινώνησε μαζί μου.
Αν θες να τα βάλεις κάτω, να δεις τι μπορεί να γίνει με δυνάμεις δικές σου και ανθρώπων σαν εσένα, έλα να τα πούμε, να δούμε αν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε οι ίδιοι τον αγώνα μας, να επιλέγουμε εμείς ανθρώπους με ψυχή και αγάπη, αντί λαμόγια που θα κουνάνε πτυχία και διατάξεις εργασιακών “δικαιωμάτων” για να καλύψουν τη λούφα τους.
Έλα να ενώσουμε τους κύκλους των πραγματικών φίλων και να περιβάλλουμε τα παιδιά μας με αγάπη.
Ας κάνουμε μόνοι μας τις στέγες που θα τα φιλοξενούν όταν θα φύγουμε. Ας στήσουμε εμείς τις επιχειρήσεις που θα τα απασχολούν. Καφετέριες, αγροκτήματα, μεταποιητικές ή άλλες επιχειρήσεις, ότι σκεφτούμε, για όσο δουλέψει και μετά φτου κι απ’ την αρχή.
Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι με το κράτος δεν έχει προκοπή. Ούτε με τους “ειδικούς” στη χώρα που είσαι ότι δηλώσεις.
Στείλε μήνυμα. Όπου και αν είσαι, όποιος κι αν είσαι. Αρκεί να θες να εργαστείς σκληρά ο ίδιος στην προσπάθεια αυτή. Να είσαι διατεθειμένος να επενδύσεις χρόνο, κόπο, χρήμα.
Τέτοιους ψάχνω πλέον. Δεν έχω χρόνο για κανέναν άλλο.
Περιμένω.
Γιώργος Πάνος

Back to top button