Σε Καστοριά, Γρεβενά, Ιωάννινα επεκτείνεται η Hengas – Τι έργα προβλέπουν οι υπό έγκριση αιτήσεις για άδειες διανομής αερίου

Με τρεις νέες αιτήσεις για χορήγηση ισάριθμων αδειών διανομής φυσικού αερίου για τους Δήμους Γρεβενών, Καστοριάς και Ιωαννίνων, η εταιρεία Hengas προχωράει στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος. Οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα τέλη του Νοεμβρίου και αναμένεται η απόφαση τηςΑρχής για τα επόμενα βήματα.
Του Μιχάλη Μαστοράκη
Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό πλάνο της Hengas ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την ανάπτυξη δικτύων και τη διανομή φυσικού αερίου είτε μέσω διασύνδεσης με αγωγό ΕΣΦΑ, είτε μέσω CNG σε εννέα πόλεις της ελληνικής περιφέρειας (Τρίπολη, Κόρινθος, Μεγαλόπολη, Δεσκάτη, Πολύκαστρο, Πολύγυρος, Σκύδρα, Νάουσα και Έδεσσα) για τις οποίες βρίσκεται σε αναμονή ολοκλήρωσης των αδειοδοτικών διαδικασιών από την ΡΑΕ.
Όπως αναφέρεται σε επιστολή της εταιρείας προς την ΡΑΕ στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το 5ετές της ΔΕΔΑ (2020-2024) όπου εγείρονται σημαντικές ενστάσεις για την περίληψη μιας σειράς περιοχών, η Hengas καταγράφει τον προγραμματισμό της για τους τρεις Δήμους, βάσει των αιτήσεων που έχει υποβάλει.
Για τον Δήμο Καστοριάς, η πρόταση της Hengas περιλαμβάνει κατασκευή νέου δικτύου χαμηλής πίεσης μήκους 7 χιλιομέτρων και εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης CNG και παράλληλη έναρξη κατασκευής δικτύου μέσης πίεσης 7 χιλιομέτρων για το έτος 2021. Περαιτέρω προγραμμάτισε κατασκευή νέου δικτύου μήκους 10 χιλιομέτρων για το 2022, 10 χλμ. Για το 2023, 5 χλμ για το έτος 2024 και 1,5 χλμ για το έτος 2025.
Στην περίπτωση του Δήμου Γρεβενών…
Συνέχεια στο energypress.gr

shares