Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

ERTFLIX: Η εκπομπή για τη μπάντα Banda Entopica και τον Μπίλλη Μαλεγκάνο να μιλάει για το ξεκίνημά του στη μουσική (βίντεο)

Η Banda Entopica είναι παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, που ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης την άνοιξη του 2018, αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτούς. Μετά από περίπου έξι μήνες παρουσίας στους δρόμους, η μπάντα ξεκίνησε να εμφανίζεται συχνά σε μουσικά στέκια της πόλης, καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Τα τραγούδια, οι παραδοσιακοί σκοποί, η ενέργεια τους επί σκηνής και η συνεχής αλληλεπίδραση τους με το ακροατήριο, συνθέτουν ένα σύγχρονο αστικό πανηγύρι, όπου μουσική, χορός και γλέντι σμίγουν διονυσιακά.
Δείτε την εκπομπή και το μίνι αφιέρωμα στον Μπίλλη Μαλεγκάνο (μετά το 4:08) ΕΔΩ

Σύγχρονη παραδοσιακή μουσική

Ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020 .
Η εκπομπή παρουσιάζει παλαιότερους και νεότερους μουσικούς που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου σε καλλιτεχνικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Προβάλλονται σύγχρονοι, καταξιωμένοι αλλά και ανερχόμενοι μουσικοί με έργο βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΣ
Αρχισυνταξία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΕΛΕΝΗ ΚΑΨΟΥΡΑ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΚΡΙΤΩΝ ΚΙΟΥΡΤΣΗΣ
Μοντάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΝΤΑΡΙΔΗΣ
Ηχοληψία: TANYA JONES
Μουσικό Σήμα: ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΖΑΣ
Γραφικά: ΜΠΕΛΑ ΙΒΑΝΟΒΑ
Οργάνωση Παραγωγής: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΦΟΝΙΚΟΥ
Επιστημονική & Τεχνική Επιμέλεια: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΜΕ, ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΕΛΚΕ –ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Back to top button