Στο «κόκκινο» η Φλώρινα με 172 ενεργά κρούσματα – Αγωνία του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο

Την αγωνία τους για την διαφύλαξη της υγείας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Φλώρινας και ειδικά των εργαζομένων στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, εκφράζουν τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε σε δήλωση του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιάννης Πλιάτσικας, από τους 220 ιατρούς και νοσηλευτές, ένα μεγάλο ποσοστό που ξεπερνάει τους 30, τη δεδομένη στιγμή, είτε νοσούν οι ίδιοι είτε είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω θετικού ατόμου στην οικογένειά τους.

Αυτό το γεγονός δυσκολεύει το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών της ΜΑΦ, που δίνουν τη δική τους μάχη για την παροχή υπηρεσιών στους 30 και πλέον νοσηλευόμενους στη μονάδα covid-19 στο νοσοκομείο Φλώρινας.

Στο «κόκκινο» η Φλώρινα με 172 ενεργά κρούσματα

Με 172 ενεργά κρούσματα και 26 νοσηλευόμενους η Φλώρινα βρίσκεται στο κόκκινο στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, όπως είπε ο Υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε ακόμα πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, όπως και σε άλλες πέντε περιοχές της χώρας, μετατόπιση του επιδημιολογιού φορτίου προς τα χωριά, καλώντας τους κατοίκους να επιδείξουν μεγάλη προσοχή.

ΕΡΤ/Θωμαή Αδάμου

shares