Δυτική Μακεδονία

«Εναρκτήρια τηλεσυνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “T-Games”»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με εννιά εκπαιδευτικούς οργανισμούς που προέρχονται από τις παρακάτω πέντε χώρες (δυο οργανισμοί από κάθε χώρα): την Πολωνία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που είναι και η συντονίστρια χώρα.  Ο δεύτερος οργανισμός από την ελληνική πλευρά είναι το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια τηλεσυνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-BG01-KA201-079206) με τίτλο “T-Games”.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 20 μήνες.

Βάσει εκθέσεων της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο σχολικός εκφοβισμός (σωματικός, ψυχολογικός και διαδικτυακός) αποτελούν πολύ σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, έτσι ώστε οι μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι στο σχολικό περιβάλλον τους. Το TGames στοχεύει στη μείωση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού, ξεκινώντας την πρόληψη από τη μικρή ηλικία. Η καινοτόμος προσέγγιση του προγράμματος έγκειται στην παιχνιδοποίηση της μάθησης και στη μέθοδο της παιχνιδοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα στάδια. Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η κατάρτιση των εκπαιδευτικών και γονέων ως προς το πώς να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό και αφετέρου η ανάπτυξη ικανοτήτων στους ίδιους τους μαθητές ώστε να  κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν το θέμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ικανότητές τους.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & B/θμιας
Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Back to top button