Κόσμος

Οι χάκερς υπέκλεψαν έγγραφα για το εμβόλιο της Pfizer!

Κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων με αποτέλεσμα να υποκλαπούν έγγραφα του εμβολίου της Pfizer.

Pfizer και BioNTech επιβεβαιώνουν πως οι χάκερς που επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων είχαν στόχο τα έγγραφα για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό και πως κατάφεραν να υποκλέψουν ένα μέρος.

Σύμφωνα με το BBC ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναφέρει ότι έχει πληγεί από επίθεση στον κυβερνοχώρο του και έχουν υποκλαπεί έγγραφα σχετικά με το εμβόλιο για τον Covid-19.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση Pfizer-BioNTech: «Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19».

«Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε ότι προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα έγγραφα για το εμβόλιο της Moderna -που επίσης αξιολογείται από τον ΕΜΑ- έχουν παραβιαστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος ήταν υπεύθυνος ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

news247.gr

Back to top button