Κόσμος

Οργή στα Τίρανα για τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικά πυρά

Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε λίγα λεπτά, όταν οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, ωστόσο απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά.
το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ σημειώθηκαν και ζημιές στο κτίριο, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τον τραυματισμό οκτώ διαδηλωτών και ενός δημοσιογράφου.

Το πλήθος θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Ράσα, ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Λαπράκε των Τιράνων από πυρά αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο νεαρός βγήκε έξω παρά την απαγόρευση μετακινήσεων και σημειώνεται ότι παράκουσε τις εντολές του αστυνομικού για να σταματήσει για έλεγχο. Μάλιστα, η αστυνομία αναφέρει πως κρατούσε στα χέρια του αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο.

Σε πρόσθετη αναφορά των αρχών γίνεται λόγος για εντοπισμό πυροβόλου όπλου έπειτα από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο φέρεται να ανήκε στον Ράσα.

Ωστόσο, η εκδοχή της οικογένειας του Ράσα είναι διαφορετική από εκείνη της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο θείος του 25χρονου υπογράμμισε ότι ο Κλόντιαν δεν οπλοφορούσε και είχε φύγει από το σπίτι του για να πάρει καφέ. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Ράσα είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Η οικογένεια Ράσα κάνει λόγο για αδικαιολόγητη και θανατηφόρα βία από πλευράς αστυνομίας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των αρχών.

Παρόμοιες είναι και οι αναφορές της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) που ουσιαστικά ανατρέπουν τα λεγόμενα της αστυνομίας. Σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας, ο αστυνομικός δεν είχε κίνητρο να χρησιμοποιήσει το όπλο του κατά του 25χρονου.Από την πλευρά του, το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος, ενώ ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ και σκότωσε τον Ράσα συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

koutipandoras.gr

Back to top button