Ελλάδα

Δυο συλλήψεις για κατασκοπεία στη Ρόδο (βίντεο)

Δυο συλλήψεις για κατασκοπεία έγιναν στη Ρόδο. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Aλέξανδρος Καλαφάτης, πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της κρατικής ασφάλειας και της ΕΥΠ.

Δυο άτομα κατηγορούνται για κατασκοπεία και συγκεκριμένα ο ένας είναι μάγειρας σε επιβατικό πλοίο κι ο δεύτερος υπάλληλος του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος του προξενείου φέρεται να στρατολόγησε τον μάγειρα ο οποίος φωτογράφιζε πλοία που έκαναν το δρομολόγιο που συνδέει τη Ρόδο με το Καστελόριζο, μεταξύ των οποίων και πολεμικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μάγειρας φέρεται να ενημέρωνε τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου για το πότε αναλαμβάνουν σκοπιά Έλληνες στρατιωτικοί  και το πότε περνούσαν από το κάθε σημείο τα πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο μάγειρας έχει ομολογήσει  τις πράξεις του ενώ έγινε έφοδος στο σπίτι του όπου βρέθηκαν λαπτοπ τα οποία μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Δικογραφία κατά 2 ατόμων στη Ρόδο – Κατηγορούνται για κατασκοπεία κατά της Ελλάδας

Δικογραφία εναντίον δύο Ελλήνων για κατασκοπεία, σχημάτισαν η ΕΥΠ και η Κρατική Ασφάλεια.

Πρόκειται για υπάλληλο του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και έναν μάγειρα σε επιβατηγό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι φωτογράφιζε πολεμικά πλοία, συγκέντρωνε πληροφορίες για τις κινήσεις Ελλήνων στρατιωτών, και κατόπιν ενημέρωνε τον υπάλληλο – συνεργό του.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και εξετάζονται λάπ-τοπ και κινητά τηλέφωνα.

ΕΡΤ/Αλέξανδρος Καλαφάτης

Back to top button