ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o e-Learning της ΕΠΣ Καστοριάς

Η τηλε-εκπαίδευση των τμημάτων υποδομής της ΕΠΣ Καστοριάς συνεχίζεται αφού αξιοποιεί την πανδημία και το lockdown για να μεταδώσει στους μικρούς αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, γονείς και σε όσους παρακολουθούν τα μαθήματα, γνώση φιλοσοφία και αξίες του ποδοσφαίρου από κάθε σκοπιά.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12.12.20 το 3ο μάθημα e-learning μέσα από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ με θέμα “Διατροφή και αθλητισμός”. .

Στη συζήτηση μας είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την Ιωάννα Πασπάλα αθλητική διατροφολόγο,Υποψ. Διδάκτορα ΑΠΘ. που ανήκει στο δυναμικό των ακαδημιών και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Την ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή της, καθώς επίσης και για τις χρήσιμες συμβουλές της που ανέφερε πως:

<Η καλή προπόνηση ξεκινά με το σωστό πρωινό. Δε νοείται σήμερα αθλητής να παραλείπει από τη διατροφή του το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας που είναι το πρωινό.

Ένας αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει μια ισορροπημένη διατροφή, που θα τον βοηθήσει να έχει ένα γερό, δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και να ξεπερνά πιο γρήγορα τους μικροτραυματισμούς. Και φυσικά, να έχει την απαραίτητη ενέργεια στις προπονήσεις και στη διάρκεια των παιχνιδιών.

Ο τομέας της διατροφής είναι εξίσου σημαντικός με τα υπόλοιπα κομμάτια στην καθημερινή ζωή του ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης με σωστή διατροφή είναι έτοιμος να δεχθεί τις ‘παρεμβάσεις’ στην προπόνηση και στους αγώνες και να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες, που συνεπάγεται ο πρωταθλητισμός.

Πολύ μεγάλης σημασίας αποτελεί και το μετά – αγωνιστικό γεύμα το οποίο έρχεται να καλύψει όλες τις διατροφικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.>

Ο στόχος μας σαν ΕΠΣ είναι να αντιληφθούμε όλοι μας πως η σωστή διατροφή ενός αθλητή είναι τόσο σημαντική όσο και η προπόνηση και πως αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ενός ποδοσφαιριστή.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί το επόμενο Σάββατο με το 4ο θέμα επιμόρφωσης.
“φυσική κατάσταση στο ποδόσφαιρο”

Μένουμε σπίτι, αλλά δε μένουμε χωρίς προπόνηση! Μπορούμε να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας! Χρειαζόμαστε μια μπάλα, λίγη φαντασία και πολύ όρεξη!!

Back to top button