ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Η 9χρονη ιστορία του Α.Σ. «Παύλος Μελάς» Μελάς των τριών τίτλων

https://1.bp.blogspot.com/-dow7z2QRyOs/X9ULktAaGRI/AAAAAAAAVks/jV8GlPtllow9Gewd2t5ENZ4rOnj0mdyPwCLcBGAsYHQ/s1155/130991320_475561100077094_4187328273613653299_n.jpg

Το ακριτικό και ορεινό χωριό των ελάχιστων κατοίκων, το 2003 έγραψε ιστορία, καθώς αγωνίστηκε και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας

Εννέα (9) χρόνια ιστορίας έχει ο ΑΣ Παύλος Μελά Μελά, ο οποίος αποτελεί ένα από τα νεώτερα σωματεία που είχαν ιδρυθεί συμμετέχοντας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καστοριάς.

Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ – sentranews.gr) 

Ο Μελάς είναι ένα ακριτικό και ορεινό χωριό που κατοικείται από ελάχιστους κατοίκους. Ανήκει στην Δημοτική Ενότητα των Κορεστείων, ενώ το όνομα του συλλόγου είναι αφιερωμένο στον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, που ήταν και ο τόπος θανάτου του.

Ο Π. Μελάς ιδρύθηκε το 1998 και μέχρι το 2006, δηλαδή για εννέα χρόνια έδωσε το παρών σε επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣΚ, έχοντας, μάλιστα κατακτήσει και τρία πρωταθλήματα. Οι περισσότερες συμμετοχές του ήταν στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας (5), στην Γ’ 3 περιόδους και μία χρονιά στην Α’ κατηγορία

Κορυφαία διάκριση του συλλόγου την περίοδο 2003, όταν κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την άνοδο στην Α’ κατηγορία, μετά από αγώνα μπαράζ. Ήταν η πιο ιστορική στιγμή του σωματείου, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα από τα πιο μικρά πληθυσμιακά χωριά του νομού – και μέλος της ΕΠΣΚ – που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Πρόεδρος στον σύλλογο διετέλεσε όλα τα χρόνια ο Θανάσης Καντζάκης (Κόκκινος), ενώ προπονητές ήταν ο Σπύρος Μηλιάτης και ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης.

Ως έδρα ο Π. Μελάς ποτέ δεν κατάφερε να δημιουργήσει δικό του γήπεδο. Από το ξεκίνημα της ίδρυσής του χρησιμοποιούσε το γήπεδο του γειτονικού Μακροχωρίου, ενώ κάποιες χρονιές αγωνίστηκε και στο γήπεδο των Κορεστείων

1998 : Ο πρώτος τίτλος με το… καλημέρα

Στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή το 1998-99 στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας τους ενός ομίλου των 11 ομάδων (Βορ. Αστέρι, Αγ. Αντώνιος, Κρεπενή, Γέρμας, Δενδροχώρι, Μελάνθιο, Ψαλλίδα, Πτεριά, Λιθιά και Κλεισούρα) κατάφερε μετά από πολύ καλή πορεία να τερματίσει στην 2η προνομιούχο θέση με 46 β. (απολογισμός 14-4-2, τέρματα 58-19), πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Π. ΜΕΛΑ

1999: Άνετη παραμονή

Την επόμενη χρονιά 1999-2000 στην παρθενική του συμμετοχή στην Β’ κατηγορία, κατάφερε σε έναν όμιλο των 16 ομάδων να τερματίσει στην 12η θέση με 33 βαθμούς και διαφορά 12 βαθμών από την 13η θέση που κατείχε η Ιεροπηγή (είχε υποβιβαστεί), παραμένοντας στην κατηγορία. Απολογισμός 7-3-20 και τέρματα  48-90.

2000 : Παραμονή στο φινάλε του πρωταθλήματος

Την περίοδο 2000-2001, κατάφερε με πολύ ιδρώτα αλλά και άγχος να ανανεώσει για τρίτη χρονιά την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ μεγάλη αγωνία μέχρι και τη λήξη του πρωταθλήματος, μιας και ο στόχος παραμονής επιτεύχθηκε την προτελευταία αγωνιστική.

Ο Μελάς κατάφερε να τερματίσει και πάλι στην 12η θέση με 39 βαθμούς έναντι 36 που είχε η ομάδα της Διποταμίας, η οποία και είχε υποβιβαστεί.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Φ.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΒΥΣΣΙΝΙΑΣ, ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την παραμονή του στην κατηγορία σφράγισε στην 29η αγωνιστική με τη νίκη του 4-0 επί της Βυσσινιάς, ενώ την ίδια ώρα η Διποταμία είχε χάσει με το αγγλικό σκορ 4-3 στην Ασπροκκλησιά, ήττα που την καταδίκασε στον υποβιβασμό.

Ο απολογισμός του Μελά ήταν 12-3-15 και τέρματα 45-86, ενώ από τα αποτελέσματα της περιόδου ξεχώρισε το εντός έδρας 1-1 κόντρα στον δευτεραθλητή ΑΟ Κάστωρ και οι νίκες κόντρα στις δυνατές ομάδες όπως την Ασπροκκλησιά 3-1 και την Πεντάβρυσο 2-1.

2001 : Υποβιβασμός σε ισοβαθμία – Αρνητικό ρεκόρ χειρότερης άμυνας με 94 γκολ – Ήττα μαμούθ 14-1 στην Πεντάβρυσο!!!

Μετά από τρία χρόνια παραμονής, ο Π. Μελάς επέστρεψε στην Γ’ κατηγορία. Συμμετέχοντας σε έναν όμιλο των 16 ομάδων τερμάτισε στην τελευταία 16η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, στην οποία ισοβαθμούσε με τον ΠΑΣ Βυσσινιάς με 29 βαθμούς, όμως επειδή υστερούσε σε συντελεστή στα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη 1-0 και ήττα 6-3), ήταν αυτός – και μάλιστα ως η μοναδική ομάδα – που υποβιβάστηκε.

Καθοριστικά αποτελέσματα που στοίχησαν στον υποβιβασμό ήταν δύο αγωνιστικές πριν την λήξη η «αυτοκτονία» εντός έδρας με την αδιάφορη βαθμολογικά ΑΕ Τοιχιού 2-2, ενώ στο φινάλε ο ΠΑΣ Βυσσινιάς με το «χρυσό» διπλό στον ΠΑΣ Λεύκης 2-3 «καθάρισε» την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία, στέλνοντας παράλληλα τον Μελά στην Γ’ κατηγορία.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Φ.Α. ΜΕ ΤΗΝ ΑΕ ΤΟΙΧΙΟΥ, ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ “ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ” ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο απολογισμός του ήταν απογοητευτικός με 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 17 ήττες. Όσο αφορά τα τέρματα σκόραρε 42 φορές, ενώ σε πολλά ματς γνώρισε πολλές βαριές ήττες με αποτέλεσμα να σημειώσει αρνητικό ρεκόρ, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ χειρότερης άμυνας στην ιστορία του με 94 γκολ παθητικό. Επίσης, την ίδια χρονιά κατέγραψε και την πλέον βαριά ήττα του με αντίπαλο την Πεντάβρυσο με σκορ 14-1!!!

2002-2003 Χρυσή διετία με δύο συνεχόμενους τίτλους!!!

2002 : Επάνοδος στην Β’ κατηγορία, μέσω αγώνα μπαράζ

Παρά την πίκρα του υποβιβασμού, ο Μελάς την επόμενη χρονιά διεκδίκησε την επάνοδό του στην Β’ κατηγορία. Συμμετείχε σε έναν όμιλο των 7 ομάδων και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, διεκδικώντας την μία εκ των τριών προνομιούχων θέσεων. Κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση με 23 βαθμούς (είχε και έναν μηδενισμό -1), ενώ όπως φάνηκε αντιπαθούσε τις ισοπαλίες (δεν είχε καμία), με 8 νίκες και 4 ήττες και τέρματα 21-12.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η προκήρυξη, o 3os με τον 4ο στην τελική βαθμολογία θα πρέπει να είχε διαφορά +5 βαθμών. Όμως η διαφορά του Μελά με τον 4ο Δία Μεταμόρφωσης ήταν +4, κι έτσι οι δύο ομάδες υποχρεώθηκαν σε τρεις αγώνες Play off με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα του Μελά, ο οποίος είχε μία νίκη 3-0 και δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ 1-1, κι έτσι, πανηγύρισε τον 2ο τίτλο στην ιστορία του και επανήλθε στην Β’ κατηγορία.

 

2003 : Η τεράστια έκπληξη και η άνοδος για πρώτη φορά  στην Α’ κατηγορία– Ρεκόρ βαθμών και τερμάτων

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη» λέει μια γνωστή παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι στην ομάδα του Μελά. Και αυτό γιατί η επάνοδός του στην Β’ κατηγορία συνδυάστηκε με δεύτερη συνεχόμενη άνοδο, αυτή τη φορά στην Α’ ΕΠΣ Καστοριάς..

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι τα πέντε χρόνια συμμετοχής στην Γ’ και Β’ κατηγορία κυλούσαν μέτρια έως ικανοποιητικά, όσον αφορά τις βαθμολογικές επιδόσεις, χωρίς ποτέ να είχε πρωταγωνιστικές βλέψεις, ξαφνικά και ίσως αναπάντεχα, το 2003, ο Π. Μελάς κατάφερε να κάνει το ΜΠΑΜ, την μεγάλη υπέρβαση, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας, πανηγυρίζοντας την άνοδό της στην Α’ κατηγορία.
Ωστόσο, γεγονός είναι ότι εκείνη την περίοδο, ο Π. Μελάς φιλοδοξούσε να κάνει την υπέρβαση και να γράψει την δική του ιστορία. Με προπονητή τον Σπύρο Μηλιάτη και με σημαντικές προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό του, παρουσιάστηκε ενισχυμένος στο νέο πρωτάθλημα, βάζοντας στόχο την πολυπόθητη άνοδο.

Συμμετέχοντας, λοιπόν σε έναν όμιλο των 16 ομάδων, κατάφερε σχετικά εύκολα να τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας με 60 βαθμούς, και απολογισμό 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, που αποτέλεσε και ρεκόρ στην ιστορία του.

Παράλληλα, δημιούργησε και ρεκόρ παραγωγικότητας τερμάτων στην Β’ κατηγορία με 80 γκολ, αλλά και άμυνας με 50 γκολ.

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος χρησιμοποίησε ως έδρα το γήπεδο των Κορεστείων και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εντός έδρας γνώρισε 3 ήττες (Νεστόριο 2-3, Βασιλειάδα 1-3 και Καλοχώρι 1-3, καθώς και μία ισοπαλία 0-0 με τον πρωταθλητή Ηρακλή Πολυκάρπης). Εκτός έδρας ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός καθώς είχε επτά «2» και συγκεκριμένα Βασιλειάδα 1-2, Καλοχώρι 1-2, Δισπηλιό 2-3, Κρεπενή 1-2, Λεύκη 1-3, Καστράκι 2-5, Ελπίδες Μεσ/μίας 2-8, αλλά και αρκετές ισοπαλίες όπως Νεστόριο 2-2, Κωσταράζι 1-1, ΑΕ Βιτσίου 3-3, Διποταμία 1-1 και Ασπροκκλησιά 2-2.

Τέλος μακριά από την έδρα του σημείωσε μόλις 3 ήττες (Πολυκάρπη 5-1 και Κρανοχώρι 3-2, ενώ στο τοπικό ντέρμπι με Κορέστεια που είχαν κοινή έδρα είχε μία ήττα 2-1 και μία νίκη 1-0.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η προκήρυξη, οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας θα ανέρχονταν στην Α’ κατηγορία. Την απευθείας άνοδο εξασφάλισαν απευθείας ο Ηρακλής Πολυκάρπης 72 β. και το Νεστόριο 68 β. που κάλυπτε την διαφορά 5 βαθμών από τον 3ο της βαθμολογίας Εθνικό Βασιλειάδας 62 β.

Έτσι ο Μελάς που τερμάτισε 4ος με 60 β. υποχρεώθηκε να δώσει έναν αγώνα Play off και μάλιστα στην έδρα της Βασιλειάδας με αντίπαλο τον τοπικό Εθνικό –είχε πλεονέκτημα έδρας λόγω της 3ης θέσης -, προκειμένου να αναδειχθεί η τρίτη πρωταθλήτρια ομάδα.

Ο Π. Μελάς αναδείχθηκε νικητής σε αυτό το ιστορικό και συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα μπαράζ επικρατώντας με σκορ 2-3, σφραγίζοντας την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ για την νίκη ανόδου στο μπαράζ με την Βασιλειάδα

Την Κυριακή 12 Μαϊου στο γήπεδο της Βασιλειάδας σε ένα ματς που κρινόταν μια ολόκληρη κατηγορία και οι κόποι όλης της χρονιάς, γράφτηκε ο επίλογος της σπουδαίας αλλά και τεράστιας επιτυχίας του Π. Μελά.

Μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα επικρατούσε μία εορταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα. Μετά την μεγάλη και ιστορική νίκη όλη η αποστολή επέστρεψε στο χωριό, ένα χωριό το οποίο ήταν στο… πόδι.

Σε σύντομο χρόνο στήθηκε ένα μεγάλο πανηγύρι. Ψησταριές και Σούβλες με αρνιά και κατσίκια και ένα ατελείωτο γλέντι με άφθονο ποτό Ο Μελάς είχε μετατραπεί σε μια μικρή μεθυσμένη πολιτεία. Παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού πανηγύρισαν μέχρι το επόμενο πρωί την κατάκτηση της ανόδου, γράφοντας ιστορία.

2004 : Θέμα χρόνου ο υποβιβασμός με αρνητικούς συντελεστές βαθμών και τερμάτων – Ιστορική νίκη με τον Παναργειακό 1-0!

Η παρθενική του συμμετοχή στην Α’ κατηγορία, δεν ήταν η αναμενόμενη. Η ομάδα είχε αποδυναμωθεί παρουσιάζοντας μεγάλες αδυναμίες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ με σύντομο αφιέρωμα για τους στόχους και τις μεταγραφές του Π. Μελά στην παρθενική του συμμετοχή στην Α’ κατηγορία

Συμμετείχε σε έναν όμιλο των 14 ομάδων όπου και τερμάτισε στην 13η θέση και μαζί με Νεστόριο και Κορησό, αποτέλεσαν τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Β’ κατηγορία.

Το Φ.Α. με την ιστορική νίκη 1-0 επί του Παναργειακού

Σε 26 αγώνες ο Π. Μελάς είχε μόλις 5 νίκες οι οποίες και θεωρούνται ιστορικές με πιο χαρακτηριστική αυτή κόντρα στον Παναργειακό με 1-0 (έναν Παναργειακό που ήταν σε μεγάλη αγωνιστική κρίση εκείνη την περίοδο, όπου και τερμάτισε στην 10η θέση), ενώ οι υπόλοιπες νίκες ήταν με Αναγ. Κολοκυνθούς 2-1, Νεστόριο 5- και Δόξα Κορησού 5-0 και 0-1.

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ για την 1η νίκη στην Α’ κατηγορία, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με σκορ 2-1 επί της Κολοκυνθούς

Επίσης είχε δύο ισοπαλίες, 2-2 εντός με τα Γραμμοχώρια (3η θέση) και 1-1 στην Κολοκυνθού (5η θέση).

Το Φ.Α. με την ισοπαλία 2-2 με την ΑΕ Γραμμοχωρίων

Συγκέντρωσε μόλις 14 βαθμούς (είχε και έναν μηδενισμό -3, δεν προσήλθε στο ματς με την Οινόη), ενώ σημείωσε 37 γκολ και δέχθηκε 74.

Άφαντος το 2005, επανήλθε το 2006 και διαλύθηκε

Ο υποβιβασμός του στην Β’ κατηγορία ,έφερε αδικαιολόγητα ίσως την απογοήτευση. Το 2005  ο σύλλογος έδειχνε σημάδια εγκατάλειψης, αδιαφορίας και διάλυσης, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν αποχωρήσει. Ωστόσο, έγινε μία ύστατη προσπάθεια, η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν αδύναμη να συμμετέχει, μιας και δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι και από την τρίτη αγωνιστική είχε αποκλεισθεί από το πρωτάθλημα και αυτόματα υποβιβάστηκε στην Γ’ κατηγορία.

2006 : Επανήλθε σε αγωνιστική δράση

Ωστόσο, όμως, την επόμενη χρονιά 2006 επανήλθε σε αγωνιστική δράση, ευελπιστώντας να συνεχίσει με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε την πορεία τους .

Έτσι, συμμετείχε για τρίτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας σε έναν όμιλο των 8 ομάδων. Η πορεία του ήταν απογοητευτική τερματίζοντας στην 6η θέση με 12 βαθμούς (είχε και δύο μηδενισμούς -6 β) με απολογισμό 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες), και τέρματα 30-28.

Ωστόσο είχε και κάποια θετικά αποτελέσματα, όπως το εντός έδρας 2-2 με αντίπαλο τον πρωταθλητή Κρόνο και το εκτός έδρας 2-2 με αντίπαλο τις δευτεραθλήτριες Ελπίδες Μες/μίας.

Με ήττα α.α. 0-3 με την Κλεισούρα «σφράγισε» το ποδοσφαιρικό του ταξίδι

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2007 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής ημέρας γράφτηκε η ‘’μαύρη’’ σελίδα για τον Παύλο Μελά όταν αντιμετώπισε ως γηπεδούχος την ομάδα της Κλεισούρας, ματς στο οποίο δεν προσήλθε όμως να αγωνιστεί.

Το ιστορικό και τελευταίο Φ.Α. με αντίπαλο την Κλεισούρα

Eπίσης και την προηγούμενη αγωνιστική δεν είχε προσέλθει να αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Κρόνο.

Ουσιαστικά το τελευταίο ματς που έδωσε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν στις 17 Μαρτίου 2007 εντός έδρας με αντίπαλο τις Ελπίδες Μεσ/μίας, ματς που έχασε με σκορ 2-3.

Το Φ.Α. στο τελευταίο ματς που αγωνίστηκε με αντίπαλο τις Ελπίδες Μεσοποταμίας

Αυτό το παιχνίδι ήταν και το τελευταίο στην 9χρονη ιστορία του Παύλου Μελά, αφού στα επόμενα δύο ματς δεν προσήλθε να αγωνιστεί.

Την επόμενη χρονιά ο σύλλογος δεν δήλωσε συμμετοχή, ολοκληρώνοντας και αυτό άδοξα το όμορφο ταξίδι των 9 συμμετοχών του σε όλες τις κατηγορίες στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καστοριάς.

Έτσι, φέτος συμπληρώνει 13 ολόκληρα χρόνια ανενεργούς δράσης και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Καστοριάς.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Συνολικά στα 9 χρόνια συμμετοχής του στα πρωταθλήματα Α’ Β’ και Γ’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, ο ΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΜΕΛΑ έχει δώσει 218 αγώνες, μετρώντας 80 νίκες, 26 ισοπαλίες, 112 ήττες (198 βαθμούς) και τέρματα 361 υπέρ – 505 κατά.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

1998: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
2001: ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2002: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
2003: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
2004: ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2005: ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2006: ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ
2007 : ΔΙΑΛΥΣΗ

sentranews.gr

 

Back to top button