Καστοριά

Ο Κίμων Μηταλίδης για τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Διάβασα την ανάρτηση της Δημοτικής Συμβούλου και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, Ειρήνης Χρηστάκη, αναφορικά με την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Στην Επιτροπή με βάση τον Κανονισμό προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω σχεδόν στο σύνολο της ανάρτησης της. Από τα 33 μέλη της Επιτροπής ήμασταν παρόντα μόλις τα 6. Σε ένα όργανο που ο νόμος του δίνει ισχυρές αρμοδιότητες τα μέλη του γύρισαν την πλάτη.
Όλοι με ιδιαίτερη ευκολία μπορούμε από τη βολή του καναπέ μας να κάνουμε ανέξοδη κριτική, το δύσκολο είναι να συμμετάσχεις και το ακόμα πιο δύσκολο να προτείνεις. Η θεωρία τελειώνει εκεί που η πράξη αναλαμβάνει.
Το επόμενο διάστημα θα έρθουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης κι άλλα σημαντικά θέματα, αναφορικά με μεγάλα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος. Η μη συμμετοχή θα αποδυναμώσει όποια κριτική ή όποια διαφορετική άποψη ο καθένας μπορεί να έχει. Χρειαζόμαστε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες που να κρίνουν, να ελέγχουν και να προτείνουν.
Τέλος, πρέπει να παραλείψουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη που συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, οι απόψεις και οι προτάσεις των οποίων δεν θα είναι χωρίς αντίκρισμα.

Η Ειρήνη Χρηστάκη για την απαξίωση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

 

 

Back to top button