ΕκδηλώσειςΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Όταν ο Ανέστης Αγγελής τίμησε τον Τζορτζ Γιανκόπουλο, πρόεδρο-συνιδρυτή και επιστημονικό επικεφαλής της Regeneron

Μεγάλη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο ΛΙΜΝΕΟΝ όπου τιμήθηκαν οι δύο συντοπίτες μας που επάξια διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο κ Αντώνης Παπαδαμιανός μας αφηγείται:
”Ο Ανέστης Αγγελής το 2004 ετοιμαζότανε για την μεγάλη προσωπική του αναμέτρηση. Τα άτομα του πολιτικού γραφείου ετοιμάζαμε πυρετωδώς τα πάντα, μιας και ο αγώνας ήταν δύσκολος αφού ακόμα και τα περισσότερα μέσα επικοινωνίας ήταν αρνητικά απέναντι μας. Σκέφτηκα τότε, ότι θα ήταν προτιμότερο να τιμήσουμε δύο άξιους, παγκόσμιας αναγνώρισης Καστοριανούς επιστήμονες, παρά να κάνουμε προεκλογική συγκέντρωση .
Πρότεινα λοιπόν τη Μαρία Σπυροπούλου, η οποία είχε χαρακτηρισθεί από το περιοδικό SCIENCE της Αμερικής ως ο θηλυκός Αϊνστάιν, και τον Γιώργο Γιανκόπουλο, τον οποίο γνώριζα από την Νέα Υόρκη και ο πατέρας κος Δάμης Γιανκόπουλος μου είχε εκμυστηρευτεί την πρόοδο, την ύπαρξη της εταιρίας Regeneron, αλλά και τις έρευνες στις οποίες προέβαινε στο Connecticut (Κονέκτικατ) της Αμερικής. Έγινε μεγάλη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο ΛΙΜΝΕΟΝ όπου τιμήθηκαν οι δύο συντοπίτες μας που επάξια διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν είναι τυχαίο!
Στην φωτογραφία ο τιμητικός έπαινος του Γιώργου Γιανκόπουλου ο οποίος και παρεδόθη από εμένα στον πατέρα του κ. Δάμη μερικούς μήνες αργότερα.
Ο Ανέστης Αγγελής και το πολιτικό του γραφείο από την πρώτη στιγμή αντελήφθησαν την αξία και το μέγεθος του ανδρός. Σήμερα μέσα σε αυτήν την δύσκολη ιστορική πανδημία του ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία και ίσως να διαμορφωθεί και αναδειχθεί σε έναν άλλο μέγιστο επιστήμονα, όπως και ο Παπανικολάου (PAP test). Συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Αντώνης Παπαδαμιανός, πρώην συνεργάτης του Ανέστη Αγγελή.
Περισσότερα στο kastoriatwra.gr

Back to top button