Καστοριά

Προμήθεια δύο ραντάρ ταχύτητας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

πινακίδες σήμανσης

Σε λειτουργία βρίσκονται οι δύο νέες ηλεκτρονικές πινακίδες υπόδειξης ορίου ταχύτητας (radar) που προμηθεύτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και  τοποθετήθηκαν στις εισόδους  της Τοπικής Κοινότητας Δισπηλιού  (είσοδος από Καστοριά και Άργος Ορεστικό).

Τα νέα ραντάρ έχουν την ικανότητα να μετρούν την ταχύτητα από απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων και να προειδοποιούν  τους διερχόμενους οδηγούς όταν ξεπερνούν το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας, με φωτεινή ένδειξη δύο χρωμάτων (πράσινο για εντός ορίου ταχύτητας και κόκκινο για υψηλότερη). Παράλληλα, διαθέτουν οθόνη led  πάνελ ενδείξεων και  σύστημα φόρτισης με ηλιακή ενέργεια.

Πρόκειται για προμήθεια προϋπολογισμού 10.000 ευρώ με το ΦΠΑ και θα πληρωθεί από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

H ενέργεια έγινε έπειτα από αίτημα του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Δισπηλιού και αναμένεται να συμβάλλει στην ασφάλεια και προστασία των πολιτών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν τη νέα χρονιά και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς.

πινακίδες σήμανσης

Back to top button