Ελλάδα

Δυτική Αττική: Απόκρυψη κρουσμάτων, απουσία ΕΟΔΥ και κυβερνητική ολιγωρία καταγγέλλουν εργαζόμενοι και φορείς

Ολιγωρία και καθυστέρηση της κυβέρνησης για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής με μέτρα όταν η κατάσταση ήταν ήδη «εκτός ελέγχου» καταγγέλλουν φορείς και Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής μετά την ανεξέλεγκτη διασπορά κορονοϊού και την απόφαση για σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα από τη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, για διάστημα επτά ημερών. Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση των περιοχών κάνοντας λόγο για «διαρκή ανυπαρξία προληπτικών μέτρων» και «ελλιπή» αντιμετώπιση της πανδημίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους μετά από 9 μήνες» πράγμα που όπως τόνισε «δεν είναι απλά λάθος, αλλά συνειδητή επιλογή».

Μέτρα υγειονομικής ασφάλειας όταν η κατάσταση ήταν ήδη «εκτός ελέγχου» καταγγέλλουν φορείς και Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής μετά την ανεξέλεγκτη διασπορά κορονοϊού και την απόφαση για σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα από τη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, για διάστημα επτά ημερών κάνοντας λόγο για ολιγωρία και καθυστέρηση της κυβέρνησης στις εν λόγω επιβαρυμένες περιοχές.

Υγειονομικές βόμβες διασποράς οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας

Απόκρυψη κρουσμάτων που υπάρχουν στις επιχειρήσεις και ανύπαρκτους κρατικούς ελέγχους «έχοντας υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» καταγγέλλουν από την πλευρά τους τα Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής προαναγγέλοντας παράσταση διαμαρτυρίας το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, 22 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εργασίας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου.

Κύριο αίτημα τους να ληφθούν «εδώ και τώρα» μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση τους, όπως δημοσιεύθηκε από το 902.gr, «οι χώροι δουλειάς, μαζί με τα μέσα μεταφοράς, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες διασποράς του ιού» με του αρμόδιους να πραγματοποιούν «μόνο 900 τεστ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, αλλά κανένα σε χώρο δουλειάς εκεί που υπάρχει αντικειμενικά συνωστισμός» εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων τη στιγμή που Δυτική Αττική «βράζει» και έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Την ίδια στιγμή εργαζόμενοι σημειώνουν πως τις επικίνδυνες για την υγειονομική ασφάλεια τους συνθήκες στους χώρους εργασίας, οι οποίες παραμένουν ίδιες «σαν να μην υπάρχει επιδημία», ενώ στις περισσότερες επιχειρήσεις δεν γίνονται τεστ με άλλες η εργασία να πραγματοποιείται «χωρίς μάσκα και αντισηπτικά» με τους εργαζόμενους «ο ένας πάνω στον άλλο». Οι επιχειρήσεις «δεν λογαριάζουν μέτρα προστασίας της υγείας για να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν, παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή μας», όπως σημειώνουν.

Ανύπαρκτοι έλεγχοι στις βιομηχανικές μονάδες και απουσία του ΕΟΔΥ

Διαβαστε την συνεχεια στο thepressproject.gr

Back to top button