Ελλάδα

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να δωσει εξηγήσεις για την Follie-Follie – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χυδαία προσπάθεια αντιπερισπασμού από τη ΝΔ

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Follie-Follie.

Συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει ότι «τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος».

Επίσης σημειώνει ότι «από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο».

«Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία» προσθέτει η ΝΔ.

«Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “ μαγαζιού” και των φίλων του» σημειώνει η ΝΔ και συμπληρώνει «περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί»

«Με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία που θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folie Folie».

Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει βέβαιος ότι «η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά». «Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν», αναφέρει και καταλήγει: «Όλα αυτά θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους».

ΑΠΕ

Back to top button