Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Στολίδι η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς (φωτο)

Αναφερθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες στην εξαιρετική δουλειά του προσωπικού της Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς και το εξαιρετικό λειτούργημα των ιατρών και του λοιπού προσωπικού της. Ιδιαίτερη έμφαση όμως χρειάζεται και πρέπει να δώσουμε στους ανθρώπους και στις ενέργειες που χρειάστηκαν να γίνουν ώστε να έχουμε αυτές τις εξαιρετικά φιλόξενες υποδομές, οι οποίες δεν έχουν τίποτα λιγότερο αλλά πολλά περισσότερα από αρκετές ιδιωτικές κλινικές, καθιστώντας σήμερα τη Μαιευτική το στολίδι του Νοσοκομείου Καστοριάς. Μία μαιευτική η οποία αγκαλιάζει και φροντίζει τη μητέρα από τη σύλληψη, στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, αλλά και το νεογνό, από τις πρώτες ώρες και ημέρες της ζωής του.

Γράφει ο Πέτρος Πρωτόγερος

Το 2013 με ενέργειες της τότε Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου εκχωρήθηκε η αρμοδιότητα διαχείρισης στον τότε Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή να εγκρίνει την ένταξη της πράξης «Αναμόρφωση Μαιευτικής Κλινικής και τμήματος επειγόντων περιστατικών Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”, στον Άξονα Προτεραιότητα «08 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ».

Το έργο εντάχθηκε τον Μάιο του 2013 και ολοκληρώθηκε το 2015. Ήδη είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την ένταξη της πράξης «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Μαιευτικής κλινικής και τμήματος επειγόντων περιστατικών Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020»

Την Τετάρτη της 25ης Ιουνίου του 2014 υπογράφηκε η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 3.118.450,00 € από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον ανάδοχο του έργου. Η υπογραφή έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Ορφανού και της Διευθύντριας Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Ιφιγένειας Μίσχου.

Έγινε μία ουσιαστική παρέμβαση στο κομμάτι της υγείας με την αναμόρφωση του χώρου της Μαιευτικής Κλινικής, καθαιρώντας τμήμα εμβαδού 211,72τ.μ. και κατασκευάζοντας, με πρόβλεψη ορόφου, προσθήκη 370,96τ.μ. στον άξονα της κλινικής προς την πλευρά του περιμετρικού δρόμου. Κατασκευάστηκαν συνολικά εννιά δίκλινοι θάλαμοι νοσηλείας, αίθουσα χειρουργείου Μαιευτικής Κλινικής και οι απαραίτητοι υποστηρικτικοί χώροι, συνολικού εμβαδού 697,24τ.μ.

Παράλληλα με το ίδιο έργο έγινε και η επέκταση της κυρίως αίθουσας του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών. Η μετατροπή των δύο τακτικών εξωτερικών ιατρείων σε θαλάμους βραχείας νοσηλείας και η Κατασκευή βοηθητικών χώρων.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, η νοσηλεία σε ένα περιβάλλον ευχάριστο όπως είναι η μαιευτική του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, η οποία αποτελεί έναν νευραλγικό τομέα του νοσοκομείου, είναι κάτι αισιόδοξο για την εξυπηρέτηση των ευαίσθητων ομάδων της περιοχής, όπως τις εγκύους και τα μωρά τους.

Για έναν χώρο που Φιλοξενεί την ίδια τη ζωή, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν “άνθρωποι” που είχαν και έχουν όραμα, το οποίο με τις πράξεις και τα έργα τους σηματοδοτεί τις ποιο κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της μητρότητας, προσφέροντας σε εμάς τους γονείς την ευχαρίστηση να εμπιστευόμαστε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Ευελπιστούμε η Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς να παραμείνει στην κορυφή των υπηρεσιών και να πρωτοπορεί σε μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής μας, τη γέννηση των παιδιών μας.

enimerosou.gr

 

 

Back to top button