Καστοριά

Δήλωση του δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη για τα χρέη στη ΔΙΑΔΥΜΑ

1.700.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Καστοριάς για τα χρέη στη ΔΙΑΔΥΜΑ.

 Μεγάλη οικονομική ανάσα για το Δήμο. Πολύ μεγάλο το όφελος για τους δημότες με μειώσεις δημοτικών τελών.

 Η δήλωση του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

 Έχοντας ως δύο από τις βασικές αρχές του Συνδυασμού μας, τη νοικοκυροσύνη και την αποτελεσματικότητα, καταφέραμε έπειτα από πολλές και επίπονες προσπάθειες, με αθόρυβες και μεθοδικές κινήσεις, να εξασφαλίσουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγηση ποσού 1.700.000 ευρώ περίπου για να ξεχρεώσουμε το υπέρογκο χρέος προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.), που “παραλάβαμε” όταν αναλαμβάναμε τα καθήκοντά μας στο Δήμο Καστοριάς το Σεπτέμβριο του 2019.

Πρόκειται για μία μεγάλη οικονομική ανάσα για το Δήμο Καστοριάς, όμως το μεγαλύτερο όφελος αφορά τους ίδιους τους δημότες, οι οποίοι θα ωφεληθούν με σημαντικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Ευχαριστώντας θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, θέλω να τονίσω ότι  παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε εδώ και δέκα μήνες από την πρωτοφανή πανδημία και τις παρενέργειές της, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι καλύτερο για το Δήμο και τους δημότες της Καστοριάς.

Δήμος Καστοριάς: Διέγραψε χρέος 1.480.000 ευρώ προς την ΔΙΑΔΥΜΑ και μειώνει 30% τα δημοτικά τέλη!

 

 

Back to top button