Ελλάδα

Εορδαία: Κοινή επιστολή Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου – Τι ζητούν από τους Υπουργούς

Κοινή επιστολή απέστειλαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Εργασίας, και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας- Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας, σχετικά με τη λήψη σειράς μέτρων, ειδικής μέριμνας για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις του Δήμου Εορδαίας καθώς και όλης της Π Ε Κοζάνης κατόπιν της Δ1α/ Γ.Π.οικ.82293/18.12.2020 ( ΦΕΚ Β 5588/18.12.2020) Κοινής Υπουργικής απόφασης, αφού με την απόφαση αυτή είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της απαραίτητης αρωγής και στήριξης των συγκεκριμένων κλάδων από την Ελληνική Πολιτεία.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι:
  1. Επιστροφή του 75% του τζίρου των επιχειρήσεων για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, με βάση το έτος 2019.
  2. Άμεσο άνοιγμα της πλατφόρμας κατάθεσης αιτήσεων για την (5η) επιστρεπτέα προκαταβολή.
  3. Αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.
  4. Επέκταση του μέτρου μετάθεσης πληρωμής επιταγών κατά 75 ημέρες

Από την πλευρά του ο Δήμος Εορδαίας προτείνει, «μέσω ολοκληρωμένης εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την πλήρη απαλλαγή τους από την καταβολή δημοτικών τελών για το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020.» Ανάλογες προτάσεις για στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων θα κατατεθούν εισηγητικά για λήψη απόφασης, στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας.

EΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Back to top button