Κόσμος

Ο Μπάιντεν εμβολιάστηκε και προέτρεψε τους Αμερικανούς να το κάνουν (βίντεο)

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, 78 ετών, εμβολιάστηκε για την Covid-19, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λαμβάνοντας την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε νοσοκομείο του Νιούαρκ, στο Ντέλαγουερ.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν μόλις καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”. Απέδωσε επίσης τα εύσημα στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την έναρξη των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν, η μέλλουσα κυρία των ΗΠΑ Δρ Τζιλ Μπάιντεν έλαβε και αυτή σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 18 εκατ. τα κρούσματα, στους 320.000 οι νεκροί

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Δευτέρα το όριο των 18 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 319.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα, η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, είναι αντιμέτωπη με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα. Χθες Δευτέρα, τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ανέρχονταν σε 18.006.061.

Το νέο αυτό πολύ βαρύ ορόσημο ξεπεράστηκε ενώ οι ΗΠΑ έχουν πλέον αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού, μετά την άδεια κατεπείγουσας χρήσης που χορηγήθηκε στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επίσης εμβολιάστηκε την Παρασκευή, και αυτός δημόσια, όπως και πολλά κορυφαία στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου.

AΠΕ

Back to top button