ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Ανακοίνωση για το 7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής (βίντεο)

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά, κατατάσσεται στο κορυφαίο φεστιβάλ χάλκινων πνευστών στην Ελλάδα

Η ιδέα γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και υλοποιήθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα στις 5 Ιανουαρίου 2015.

Αρχικός σκοπός των διοργανωτών του φεστιβάλ ήταν στο να “εκμεταλλευτούν” την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς τις μπάντες χάλκινων πνευστών που βρίσκονταν εκεί για το Καστοριανό καρναβάλι (6/7/8-1), και να παρουσιάσουν το κάτι διαφορετικό με όλες τις μπάντες μαζί, σε ένα σημείο, παρουσιάζοντας η κάθε μία τη μουσική κουλτούρα της περιοχής της..

Άμεσα απέκτησε φήμη και το δικό του κοινό, πλέον οι επισκέπτες του προέρχονται, από την Ελλάδα, την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και ευρωπαϊκές χώρες του νότου, τονώνοντας φυσικά και την τοπική οικονομία.

Στην πορεία και με την εισροή χορηγών, τη συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καστοριάς, έφτασε στο σημείο να συμμετέχουν μουσικοί και σχήματα παγκοσμίως γνωστά, προερχόμενα από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Οι διοργανωτές μας ανακοινώνουν ότι το 7ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021  στην πόλη της Καστοριάς, αναβάλλεται για την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022.

sentranews.gr

 

 

Back to top button