Ελλάδα

Ήπια αλλεργική αντίδραση από εμβόλιο για την CoViD-19 στην Αττική

Πρόκειται για ένα από τα 471 άτομα που έκαναν το εμβόλιο κατά την πρώτη μέρα.

Μία ήπια αλλεργική αντίδραση σε άτομο που εμβολιάστηκε τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκε στην Αττική.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η αντίδραση δεν ήταν σοβαρή και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διαφάνειας της διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα από τα 471 άτομα που έκαναν το εμβόλιο κατά την πρώτη μέρα. Ο κ. Θεμιστοκλέους εμβολιάστηκε σήμερα ο ίδιος και σχολίασε πως αισθάνεται υπέροχα.

Αναφερόμενη στις αλλεργικές αντιδράσεις, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως δεν αφορά άτομα με γνωστές αλλεργίες στη γύρη ή άλλες ήπιες μορφές. Αφορά άτομα που έχουν σοβαρή αντίδραση σε χορήγηση φαρμάκων. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Αλλεργίες έχουμε σε φάρμακα, σε τρόφιμα, σε τσιμπήματα εντόμων ή τοξικές ουσίες. Αυτές δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Μόνον άτομα που έχουν βαριές αλλεργίες, μπορεί να χρειαστούν – πριν εμβολιαστούν – τη γνώμη του αλλεργιολόγου”.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, λέγοντας ότι έχουν συμβεί και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, αλλά είναι πιο αργές από εκείνες του ιού της γρίπης, ενώ δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Σημείωσε πως εμβολιάστηκε και η ίδια και τόνισε πως στόχος να μην μείνει ούτε ένα άτομο χωρίς να κάνει το εμβόλιο. Βαθμιαία, θα έρχονται περισσότερες παρτίδες εμβολίων. Εξακολουθούμε, όμως, να χρειαζόμαστε μία προτεραιοποίηση.

Δημ.Κ./iatronet.gr

Back to top button