Ελλάδα

Πατέρας και γιος ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Πατέρας και γιος ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στο επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο πατέρας κρατείται ενώ ο ανήλικος γιος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Η δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Θοδωρής Καραγιάννης, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά», όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα, και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Την καταγγελία ερευνά το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ όπως είπε ο κ. Καραγιάννης θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία καθώς «οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών».

Η αστυνομία αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα το πρωί επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Συλλήψεις για το επεισόδιο στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο που σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη επιπλέον κι ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με την καταγγελία περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως πέντε εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Τη διερεύνηση της καταγγελίας για το επεισόδιο χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ

Back to top button