Καστοριά

Ιστορική φωτογραφία απ’ το Επισκοπείο της Ι.Μ. Καστορίας

Ιστορική φωτογραφία απ’ το Επισκοπείο της Ι.Μ. Καστορίας

Η εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ έφερε όμορφες αναμνήσεις σε πολλούς κληρικούς. Ένας από αυτούς και ο π. Σεραφείμ Κονίδης, προϊστάμενος στην ενορία της Φανερωμένης Ζακύνθου, που δημοσίευσε μια φωτογραφία από την πρώτη του επίσκεψη ως διάκονος στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, συνοδεύοντάς την με το εξής σχόλιο:

«Μια ιστορική φωτογραφία από την πρώτη επίσκεψη ως νέος Διάκονος που ήμουν τότε στον μακαριστό πλέον Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, με την Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς Ιωάννινων το έτος 2004.
Στην φωτογραφία διακρίνονται στο κέντρο ο μακαριστός και δεξιά και αριστερά του πατέρες συμφοιτητές μου.
Στην άκρη δεξιά διακρίνεται πρώτος ο μακαριστός πλέον π. Αναστάσιος Παντούδης (Καστοριά), δεύτερος ο π. Διονύσιος Θεοδόσης (Ηλεία), τρίτος ο π. Νικόλαος Τζέλλος (Κοζάνη), τέταρτος μετά το Δεσπότη η αναξιότητά μου, πέμπτος ο π. Δανιήλ Μπιάζης νυν Μητροπολίτης Αξώμης και έκτος ο π. Αγαθόνικος Τσάκαλος (Αίγιο).

Παρά το σύντομο της επισκέψεώς μας και της μετ’ αυτού (του μακαριστού) επικοινωνίας, ήταν αρκετό για να διαπιστώσουμε όλοι ότι είχαμε δίπλα μας έναν ευγενικό, καταδεκτικό, φιλόξενο και ταπεινό Ιεράρχη, πολύ αγαπητό στο ποίμνιό του και στους κληρικούς του, με σπουδαίο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο στο ενεργητικό του.
Ας έχουμε την αγία ευχή του και ας είναι η μνήμη του αιωνία και αγήρως!»

Facebook π. Σεραφείμ Κονίδης

orthodoxianewsagency.gr

 

 

Back to top button