ΑθλητικάΚαστοριά

Η πρώτη συμμετοχή του Λεωνίδα Κολιού σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (φωτογραφίες)

Πετυχημένο το ντεμπούτο του Καστοριανού μπασκετμπολίστα Λεωνίδα Κολιού σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο 17χρονος ταλαντούχος σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ του Προμηθέα Πάτρας σημείωσε τους 3 πρώτους του πόντους στο “EuroCup” εναντίον της Μπούρσασπορ, σκοράροντας από τα 6.75 κι επίσης είχε 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ντεμπούτο στο Eurocup με τον Προμηθέα για τον Λεωνίδα Κολιό!

Την προηγούμενη Τρίτη ο Προμηθέας αντιμετώπισε για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup την Μπούρσασπορ και είδαμε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση τον κόουτς Μάκη Γιατρά να χρησιμοποιεί σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης τους νεαρούς αθλητές του Προμηθέα. Είδαμε τον Μπαζίνα, τον Τανούλη, τον Βασιλείου και τον Κουρουπάκη να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Η αλήθεια είναι βέβαια πως τους είχαμε δει ξανά να αγωνίζονται.

Σε αυτή την αναμέτρηση, είδαμε και ένα νέο μέλος της ¨χρυσής γενιάς¨ του Προμηθέα που με την αγάπη που δείχνει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Βαγγέλης Λιόλιος προς τα νέα παιδιά, έχει καταφέρει να διατηρεί τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, πρόκειται για τον Λεωνίδα Κολιό με καταγωγή από την Καστοριά που ήρθε στην ομάδα της Πάτρας το καλοκαίρι του 2018 και έχει κατακτήσει ήδη με την ομάδα του Προμηθέα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων για την αγωνιστική χρονιά 2018-2019. Στο παρελθόν, έχει αγωνιστεί και σε επίσημο ματς για την Basket League κόντρα στον Πανιώνιο ενώ τώρα πήρε το ¨βάπτισμα του πυρός¨ και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Να ευχηθούμε στον Λεωνίδα να είναι υγιής και να έχει καλή συνέχεια στο μπάσκετ αλλά και καλή πρόοδο στο σχολείο, που με βάση τις πληροφορίες μας έχει μεγάλες βλέψεις για την είσοδο του στο Πανεπιστήμιο.

Φωτογραφίες: Panos Marathias από Promitheas Patras BC

mudsports.gr

Back to top button