ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο δικαστής Μενέλαος Τόσκος κεντρικός ομιλητής στην απονομή υποτροφιών των Καστοριέων (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο ανώτατος δικαστής της Νέας Ιερσέης, Μενέλαος Τόσκος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην 58η τελετή απονομής υποτροφιών του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια».

Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόλογες και συνάμα από τις πιο μαζικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης και με την οποία κατά κανόνα ανοίγει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της ομογένειας για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Του Δημήτρη Τσάκα

Η τελετή , όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Δήμος Σιώκης, λόγω των  περιορισμών για τις συναθροίσεις και της πανδημίας θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και μέσω τoυ Facebook και You Tube και θα δώσει την δυνατότητα στους Καστοριείς στις δύο πλευρές του Ατλαντικού να την παρακολουθήσουν και να αισθανθούν υπερήφανοι για τα επιτεύγματα του Συλλόγου και των δέκα εννέα (19) φοιτητών και σπουδαστών που θα βραβευτούν.

Ο Σύλλογος Καστοριέων ακολουθώντας την παράδοση εξέδωσε το «Ημερολόγιο 2021», το οποίο εμπεριέχει φωτογραφίες που απεικονίζουν την πλούσια εκπαιδευτική, πολιτιστική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράστη του Συλλόγου.

Ο κ. Σιώκης επεσήμανε ότι εξέδωσαν χίλια αντίτυπα χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το ταμείο του Συλλόγου.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να αναζητήσουμε χορηγούς και να τους δώσουμε την δυνατότητα να εκδηλώσουν την γενναιοδωρία και συνάμα την αγάπη τους για τον Σύλλογο. Επωφελούμενος της ευκαιρίας επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς και όλους όσους ασχολήθηκαν με την επιμέλεια του πονήματος», επεσήμανε ο κ. Σιώκης.

Στιγμιότυπο από τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Καστοριέων

Φωταγώγηση και Καστοριανά Κάλαντα

Αν και το Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Καστοριέων λόγω της πανδημίας παραμένει κλειστό από τα μέσα Μαρτίου 2020, εν τούτοις τα στελέχη και τα μέλη που διαμένουν στο Γουάιτστοουν και στα περίχωρα αποφάσισαν να αναβιώσουν το έθιμο της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η τελετή έλαβε χώρα το απόβραδο της 29ης Νοεμβρίου 2020 και συμμετείχαν κυρίως τα μέλη της χορωδίας με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Πολ Νάνο.

Μετά την τελετή ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στον λογαριασμό του Facebook του Συλλόγου και μεταξύ άλλων έγραψαν: «Με απόσταση ασφαλείας, και στον ανοιχτό μας χώρο, μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» τίμησαν την παράδοση, και για ακόμη μια χρονιά οι καλλίφωνοι έψαλαν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Μετέπειτα, ορισμένοι έδωσαν τις ευχές τους για το νέο έτος. Του χρόνου όλοι μαζί και με περισσότερες πρόβες! Απολαύστε το βίντεο!».

Το φωταγωγημένο δέντρο του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Καστοριέων

«Έρανος Αγάπης για την Καστοριά»

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είναι αν όχι ο μόνος, τουλάχιστον ένας από τους ολίγους εθνικοτοπικούς φορείς της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης που την περίοδο της πανδημίας ενέτεινε την φιλανθρωπική του δράση και την προσφορά τόσο στην ομογένεια όσο και στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Πρόσφατα σε συνεργασία με τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς ανέλαβαν μια νέα ερανική εκστρατεία με την επωνυμία «’Ερανος Αγάπης για την Καστοριά» με στόχο την ενίσχυση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα του εράνου ο κ. Σιώκης επεσήμανε ότι ο έρανος διοργανώθηκε κυρίως διαδικτυκά και ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν $11.000.

Το Ημερολόγιο του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια”. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Καστοριέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στην επικείμενη συνεδρίασή του θα αποφασίσει και για το ποσό που θα προσφέρουν από το φιλανθρωπικό τους ταμείο ούτως ώστε να αυξηθεί το ποσό που θα προσφέρουν στην Μητρόπολη Καστοριάς για την παροχή των συσσιτίων για του άπορους της Καστοριάς.

Ωστόσο η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς προσέφερε ήδη $6.000 στην Μητρόπολη Καστοριάς για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου.

Η ανακοίνωση για την 58η τελετή απονομής υποτροφιών του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια” της Νέας Υόρκης.
Νέα πινακίδα ρου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Καστοριέων
anamniseis.net

Back to top button