ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Σαν σήμερα το 1972: Καστοριά – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-2

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 1972 πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας Καστοριά – Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τον αγώνα παρακολούθησαν 4.000 φίλαθλοι της Καστοριάς που χάρηκαν τον αγώνα και πανηγύρισαν τη νίκη της ομάδας μας.
Ο τύπος της εποχής ασχολήθηκε πολύ με τη νίκη αυτή, η οποία σχολιάστηκε με απίστευτα εγκωμιαστικά σχόλια.
Στον αγωνιστικό τομέα η Καστοριά είχε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε πολλές καλές στιγμές στα αντίπαλα καρέ.
Μάλιστα η Καστοριά ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 12′ όταν ο Αφεντουλίδης συνδυάστηκε υποδειγματικά με τον Τσουλουκίδη και με ισχυρό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 1-0.
Στο 25 ο Αφεντουλίδης δέχθηκε ωραία πάσα από τον Τσαχουρίδη, ελίχθηκε από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Καραμανίδη που με ψύχραιμο σουτ διπλασίασε τα γκολ της Καστοριάς 2-0.
Στην επανάληψη οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά και μείωσαν στο 55′ με τον Αυστριακό Paris 2-1.
Έντεκα λεπτά αργότερα στο 66′ η Καστοριά προηγήθηκε με 3-1 όταν ο Μωυσίδης τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Μήτρα, ο οποίος με πλασέ έβαλε το τρίτο γκολ της ομάδας μας.
Στο 70 Viell μείωσε σε 3-2 και το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 75ο Ζήσης Μήττας πετυχαίνοντας με αριστερό συρτό σουτ το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Βογιατζόγλου – Μάρθας – Τσαχουρίδης – Παύλου – Μουτίδης – Τσουλουκίδης – Μήττας – Κωνσταντινίδης – Αλεξιάδης -Καραμανίδης – Μωυσίδης – Κεσίδης – Μπακιρτζόγλου – Αφεντουλίδης.

ΆΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΎΡΤΗΣ: Hencel- Rache(30′ Stahl)- Will – Louz – Ropas (61′ Ounkapte) – Aoust – Trenkall – Wiel – Pares – Waitser – Holtsebain.

Στη ΦΩΤΟ: Πάνω : Τσουλουκίδης -Παύλου – Σιάντσης.
Κάτω: Μάρθας – Τσαχουρίδης – Αλεξιάδης – Μουτίδης – Αφεντουλίδης – Καραμανίδης – Μήτρας.

ΠΗΓΗ : “Εικόνες και μνήμες του Καστοριανού ποδοσφαίρου” (Ιωσήφ Χατζητιμοθέου – Παναγιώτης Μπάτος) 1ος τόμος 

Veterans Kastoria Greece/ Βετεράνοι Καστοριάς

Back to top button