Μπριζόλες με ελιές στη λαδόκολλα

Υλικά συνταγής

  • 4 μπριζόλες γάλακτος μοσχαρίσιες ή χοιρινές
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα γλυκιά
  • 16 ελιές (πράσινες και Καλαμών)
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • ρίγανη
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πασπαλίζετε τις μπριζόλες με αλάτι και ρίγανη, τις βάζετε σε βαθιά πιατέλα τη μία πλάι στην άλλη και τις περιχύνετε με λάδι, στο οποίο έχετε προσθέσει τη μουστάρδα και το πιπέρι. Τις αφήνετε να σταθούν έτσι, για λίγη ώρα στο ψυγείο μέσα στη μαρινάτα τους, να αρωματιστούν και να μαλακώσουν.
  2. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο κάθε μια μόνη της ή δυο-δυο χωρίς να τις στραγγίσετε από τη μαρινάτα τους και σκορπίζετε γύρω γύρω τις ελιές και φετάκια λεμονιού. Πασπαλίζετε με αλάτι τυλίγετε για να μη φύγουν τα υγρά τους και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 2 ώρες περίπου.
  3. 10’ πριν το τέλος του ψησίματος ανάβετε το γκριλ του φούρνου , ανοίγετε προσεχτικά το χαρτί ή το αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για λίγο να ροδίσουν.

icookgreek.com

shares