ΚαστοριάΝεστόριο

Καστοριά: Χειροτονία νέου διακόνου

Σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, ο συγχωριανός μας Φώτιος Νικολόπουλος, χειροτονήθηκε Διάκονος. Ο αδερφός μας Φώτιος, ήταν ενεργό μέλος της Εκκλησίας από την παιδική του ηλικία και σήμερα είναι πλέον έτοιμος για το μεγάλο βήμα προς την Ιεροσύνη. H χειροτονία του αδερφού μας Φώτιου, έγινε σε μεγάλο κλίμα χαράς και συγκίνησης χωρίς όμως την παρουσία πιστών, συγχωριανών και φίλων, λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης.
Εκπροσωπώντας λοιπόν ως Πρόεδρος, το σύνολο των κατοίκων της Κοινότητας, θα ήθελα να σου απευθύνω μερικά λόγια μέσα από την καρδιά μου.
Χαίρομαι Αδερφέ μου πολύ για τη μεγάλη τιμή και την ευλογία που σου χαρίζει ο Κύριός μας με την Αγία είσοδο σου στην Ιεροσύνη και προσευχόμαστε να σου χαρίσει Αγιασμένη πορεία Ιερατική μέχρι βαθέος γήρατος. Εμείς, πέραν από την εκκλησιαστική ευχή “να έχεις «πληρότητα διακονίας εν Κυρίω» και να αναδειχθείς αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας μας”, θέλουμε να σου ευχηθούμε να είσαι ευτυχισμένος στο δρόμο της Εκκλησίας που ο ίδιος διάλεξες, να παραμείνεις ταπεινός, απλός, εγκάρδιος και αγαπημένος από όλους τους συγχωριανούς και τους φίλους, που χαρήκαμε τόσο πολύ με την σημερινή ημέρα, μετά από την σωστή καθοδήγηση του πνευματικού σου πατέρα π. Αθανάσιου και του αγαπητού μας σε όλους Μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, του οποίου είμαστε σίγουροι ότι έχεις την ευχή του από το ουράνιο θυσιαστήριο.
Την χειροτονία πραγματοποίησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ π.Αθανάσιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών και Τοποτηρητή της Μητρόπολης Καστορίας κ.κ π.Δαβίδ.
Άξιος, Άξιος, Άξιος!
Βαγγέλης Νικολόπουλος

Back to top button