Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Πότε σκευωρία, πότε σκάνδαλο Μπερδευτήκαμε

Το non paper είναι μια συνήθης μέθοδος ενημέρωσης που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα όταν θέλουν να μεταφέρουν στους πολίτες τις απόψεις τους για διάφορα ζητήματα ανεπισήμως. Αυτήν τη διαδικασία επέλεξε η κυβέρνηση για να σχολιάσει την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία καλούνται τα αρμόδια υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου να ασκήσουν αγωγές προκειμένου να αποκατασταθεί η συνομολογημένη ζημιά άνω των τριών δισ. ευρώ την οποία προξένησε στο Ελληνικό Δημόσιο η Novartis.

Οι ανώνυμες κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την εποχή που ήταν στην εξουσία «αντί να διερευνήσει το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο το χρησιμοποίησε ως εργαλείο στοχοποίησης και κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων. Οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν, όμως το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει». Μνημείο στρεψοδικίας.

Ορισμένες παρατηρήσεις:

■ Πότε αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Αν οι συντάκτες του non paper αναφέρονται στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, μάλλον βιάζονται και παραβιάζουν αυτό που ισχυρίζονται πως σέβονται: το τεκμήριο της αθωότητας. Εκτός αν ξέρουν από τώρα ότι η υπόθεση σίγουρα θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο και ότι σίγουρα θα καταδικαστεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση αυτή τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που διακινούν είναι φληναφήματα.

Παραδέχονται λοιπόν ότι υπάρχει μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Κάτι είναι κι αυτό.

Ας θυμηθούμε πώς έχουν προσεγγίσει το θέμα μερικοί από τους πρωταγωνιστές: Διαβαστε την συνεχεια στην Efsyn.gr

Back to top button