Καστοριά

Εδώ τα καλά εμβόλια!…(του αρχιμ. Νικόλαου Γιαννουσά)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA (σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.. βλέπε.. https://www.kathimerini.gr/…/emvolio-pfizer-biontech…/) συνιστά τη χρήση μίας επιπλέον δόσης ανά φιαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19. Με άλλα λόγια, επειδή κάθε φιαλίδιο εμβολίου covid-19 περιέχει 6 δόσεις εμβολίου (όπως ισχυρίζεται o EMA), πρέπει να γίνονται και οι 6 δόσεις και όχι οι 5 δόσεις, όπως προτείνουν οι κατασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων! Βέβαια ταυτόχρονα διευκρινίζεται ότι εάν χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό συνηθισμένες σύριγγες και βελόνες, τότε ενδεχομένως το περιεχόμενο των φιαλιδίων να μην φθάνει και για τις 6 δόσεις, οπότε το υπόλοιπο του εμβολίου (επειδή δεν πρέπει να αναμιγνύεται με υπόλοιπα άλλων φιαλιδίων) θα πρέπει να πετιέται..
Διαβάζοντας αυτή την ανακοίνωση του ΕΜΑ, σκέφτηκα όπως και όλοι, ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις κυβερνήσεις εάν ακολουθήσουν την οδηγία της ΕΜΑ, διότι έτσι θα ελαχιστοποιείται η ποσότητα του εμβολίου που θα πετιέται στα σκουπίδια και αξιοποιηθούν καλύτερα τα υπάρχοντα αποθέματα εμβολίων!
Δεν θα περάσουν όμως παρά μόνο 4 ημέρες, ώσπου οι φαρμακοβιομηχανίες που παρασκευάζουν τα εμβόλια σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη (IFPMA, PhRMA, EFPIA, Vaccines Europe, BIO, ICBA) να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση (σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.. βλέπε.. https://www.protothema.gr/…/koronoios-austiri…/) σύμφωνα με την οποία προειδοποιούνται οι κυβερνήσεις να μην αλλάξουν τη δοσολογία(!!!!) των εμβολίων πέραν των ορίων που έχει καθορίσει η κατασκευάστρια εταιρεία, παραβιάζοντας την επιστήμη!
Εάν καταλαβαίνω σωστά την ανακοίνωση, οι φαρμακοβιομηχανίες αμφισβητούν ότι τα φιαλίδια μπορούν να αποδώσουν 6 δόσεις εμβολίου, μιλώντας ξεκάθαρα για αλλαγή της δοσολογίας!!!! Δηλαδή οι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΕΣ εταιρείες μας λένε ότι κάθε φιαλίδιο ΔΕΝ περιέχει 6 δόσεις (όπως διατείνεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων!) αλλά 5, οπότε τίθεται σε αμφισβήτηση η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού εάν οι κυβερνήσεις (προφανώς ελαττώνοντας την δοσολογία) εμβολιάσουν 6 ανθρώπους από κάθε φιαλίδιο αντί για 5!
Αναρωτιέμαι λοιπόν:
α. Οργανισμοί Υγείας, κυβερνήσεις και φαρμακοβιομηχανίες, δεν μιλάνε μεταξύ τους; Είναι άραγε τόσο δύσκολο να συνεννοηθούν προτού να βγάλουν ανακοινώσεις;
β. Μήπως γνωρίζει κανείς τί ισχύει στην Ελλάδα;
Διότι η λογική του κρεοπωλείου (κυρ Πέτρο 2 κιλά κιμά.. 2 εκατό βγήκε, να το αφήσω;.. ναι μωρέ, το ίδιο είναι…), νομίζω, ότι δεν θα πρέπει να ακολουθείται σε κάτι που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη, και εκτός από εξαιρετικά σοβαρό είναι και οικονομικά δυσβάστακτο! Τρέμω στην ιδέα, κάποτε, να μας πουν οι κυβερνήσεις: «τελικά κάναμε εσφαλμένη υπερεκτίμηση της αναγκαίας δοσολογίας των εμβολίων και ως εκ τούτου επιβάλλεται εκ νέου ο άμεσος επανεμβολιασμός όλων!» Τί καλά!!!!

 

Back to top button