Καστοριά

Καστοριά: Η επικίνδυνη τακτική των fake προφίλ

Σήμερα, με την τεχνολογία σε άλλα επίπεδα και την ικανότητα χειρισμού εφαρμογών της από την πλειοψηφία του κόσμου χωρίς κόστος, η ανωνυμία έρχεται πολύ συχνά στο προσκήνιο, σε διάφορα επίπεδα

Θυμάστε όταν πρωτο-πιάσαμε κινητά τηλέφωνα στα χέρια μας και ανακαλύψαμε τη θαυμαστή λειτουργία του #31# ;

Πόσες αναπάντητες κλήσεις με απόκρυψη δε λάβαμε και δεν κάναμε, για πολλούς και διαφόρους λόγους καθένας. Η ανωνυμία, ήταν πολύ ιντριγκαδόρικη και ελκυστική…όλα αυτά όμως όταν οι περισσότεροι δεν ξεπερνούσαμε τα 15, άντε 20 χρόνια!

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Για τους πιο ρομαντικούς θα θυμηθούμε τα ανώνυμα ραβασάκια στο σχολείο και τις επιστολές με γράμματα κομμένα από περιοδικά…

Επίσης θα αναφερθούμε στον βασικό λόγο που τα καρναβάλια έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο:

Η μεταμφίεση…

Βάζουμε μια μάσκα στο πρόσωπο, φοράμε μια στολή και μεταμορφωνόμαστε σε κάτι άλλο για όσο διαρκούν οι εκδηλώσεις. Κανείς δεν παρεξηγεί τη συμπεριφορά μας, αφού μπορεί και να μη μας αναγνωρίσουν.

Σήμερα, με την τεχνολογία σε άλλα επίπεδα και την ικανότητα χειρισμού εφαρμογών της από την πλειοψηφία του κόσμου χωρίς κόστος, η ανωνυμία έρχεται πολύ συχνά στο προσκήνιο, σε διάφορα επίπεδα.

Ένα από αυτά θα σχολιάσουμε γρήγορα εδώ, καθώς θεωρούμε ότι αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα συχνό φαινόμενο στη μικρή μας κοινωνία:

Ο σχολιασμός των fake profil στο Facebook σε σχεδόν κάθε ανάρτηση που κρίνει το έργο της δημοτικής αρχής

Και τονίζουμε το ότι κρίνει το έργο, γιατί θεωρούμε πως ο κυρίαρχος ρόλος της ύπαρξης των ενημερωτικών blog, εφημερίδων, ραδιοφώνων και τηλ. σταθμών, είναι να κρίνουν το έργο κάθε δημοτικής/περιφερειακής αρχής, βουλευτών, φορέων κλπ., όταν και αν υπάρχει λόγος.

Προσέξτε, όχι τους εκπροσώπους σε προσωπικό επίπεδο, αλλά το έργο τους. Το έργο το οποίο διεκδίκησαν να εκτελέσουν, ψηφίστηκαν και πληρώνονται ως βασική ασχολία τους.

Με αντικειμενικότητα, ευγένεια, επιχειρήματα, αποδείξεις, προτάσεις και ιδέες. Εφαρμόζοντας ένα πρωτόκολλο δεοντολογίας, δηλαδή, το οποίο είναι στην κρίση του καθενός να εφαρμόσει ανάλογα με τα θέλω και τις προτεραιότητές του.

Στην Καστοριά λοιπόν, αν δεν το έχετε παρατηρήσει ακόμη, υπάρχει η εξής πρωτοφανής τακτική εδώ και 1μιση χρόνο. Όταν αναρτηθεί κάποιο κείμενο που δεν χαϊδεύει τα αυτιά της δημοτικής αρχής, ενεργοποιείται σε χρόνο dt ένας σχολιαστής ο οποίος θα εκφραστεί με τον πλέον θρασύ και προσβλητικό τρόπο. Με ειρωνεία, αγένεια για τα γραφόμενα του «ενοχλητικού άρθρου», ακόμα και με επιθέσεις σε προσβλητικό επίπεδο στον/στους αρθρογράφους.

Όλα αυτά πίσω από fake προφίλ με ευφάνταστα ονόματα που παραπέμπουν σε καστοριανά εδέσματα και οικογένειες.
Ο τρόπος που εκφράζεται ο σχολιαστής αυτός είναι πάντα ο ίδιος. Ο λόγος του παραπέμπει σε έναν έμπειρο κειμενογράφο με καλή σύνταξη και σωστή ορθογραφία.
Τι κερδίζει αυτός ο σχολιαστής; (Λέμε αυτός ο μοναδικός, γιατί θεωρούμε ότι ο τρόπος που εκφράζεται είναι επαναλαμβανόμενος σε όλα τα προφίλ που εμφανίζονται και εξαφανίζονται εδώ και 1μιση χρόνο)

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι μιλάμε για έναν επαγγελματία…

Συνέχεια στο aboutkastoria.gr

 

Back to top button