Καστοριά

Η εφημερίδα ΟΔΟΣ απαντάει στον Δήμο Καστοριάς

Απάντηση της εφημερίδας ΟΔΟΣ στο χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Καστοριάς με τίτλο “Ενημέρωση και διευκρινήσεις για δήθεν “κόψιμο τοπικής εφημερίδας”, το οποίο αναφερόταν στο άρθρο της εφημερίδας «Εν ανθρώποις ευδοκία»

Απάντηση στα ψεύδη

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ στο φλύαρο δελτίου τύπου του γραφείου Τύπου του δημάρχου Ιωάννη Κορεντσίδη «ώρα για δουλειά», που επικουρείται από την σύμβουλό του Ιωάννα Λούσιου και άλλους προφανώς, είναι αχαλίνωτη και δεν έχει όρια.

ΑΠΟΛΥΤΑ ψευδής η ανακοίνωσή του στα όσα αναφέρει. Η παράβαση καθήκοντος, προφανής.

ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ να αναφερθεί πώς ακόμη και εάν αληθεύει πως με την λήξη της χρονικής διάρκειας της ετήσιας συνδρομής του 2016 που επικαλείται το γκαιμπελικό δελτίο τύπου, «δηλαδή από τον Ιούνιο του 2017 και μετά, δεν υπήρξε καμία άλλη εγγραφή πίστωσης, καμία έγκριση ετήσιας συνδρομής και καμία άλλη απόφαση του αρμοδίου Νομικού Προσώπου για καμία συνδρομή εφημερίδας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καστοριάς» και όχι μόνο στην ΟΔΟ, παράλειψη που δεν αφορά τις εφημερίδες αλλά το ίδιο ΝΠ, η συνδρομή του 2017 πληρώθηκε κανονικά, από τον Δήμο Καστοριάς και το Νομικό Πρόσωπο. Το επικαλούμενο στο δελτίο τύπου πρόβλημα, ακόμη και εάν αληθεύει είναι του ΝΠ, αν ήταν πρόβλημα. Σίγουρα πάντως είναι πλαστό πρόσχημα.

ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ της ΟΔΟΥ παραδόθηκε στο Δήμο Καστοριάς αμέσως μετά την έκδοσή του, στις 20 Δεκεμβρίου 2019 όταν ήδη είχε αναλάβει δήμαρχος ο Ιωάννης Κορεντσίδης. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία –στην ώρα τους αυτά. Και στο χώρο που πρέπει.

ΟΠΩΣ πιθανότατα συνέβη ο Δήμος Καστοριάς με τον συγκεκριμένο δήμαρχο, έχοντας προαποφασίσει τα πογκρόμ εναντίον της ΟΔΟΥ και των συνεργατών της, που ήδη βρίσκονταν σε εξέλιξη, κρατούσε το τιμολόγιο σε κάποιο γραφείο, ανεξόφλητο, για… «σωφρονισμό» της εφημερίδας. Προφανώς το πρωτοκόλλησε επί τούτου καθυστερημένα, μετά την πρώτη όχληση της ΟΔΟΥ αφού περνούσαν οι μήνες. Άλλωστε το πρωτόκολλο και η τήρησή του είναι εσωτερική υπόθεση του Δήμου.

ΕΑΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΣΑΝ οι ισχυρισμοί (για εκπρόθεσμη υποβολή τιμολογίου) πολύ απλά θα ζητούσαν από την ΟΔΟ την ακύρωση του τιμολογίου και την έκδοση νέου. Δεν είναι ασυνήθιστη η πρακτική. Όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο και τους ΟΤΑ το γνωρίζουν άριστα. Και ασφαλώς για την ΟΔΟ το πρόβλημα προεχόντως έγκειται στην επιχείρηση στραγγαλισμού της ελευθεροτυπίας. Και χρηματοδότησης των κολάκων.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ σοφίστηκαν την γελοία δικαιολογία που επικαλούνται τώρα. Όμως σε μια πρώτη απάντηση (άρνηση) επικαλούνταν εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Η ΠΡΩΤΗ απάντηση υπάρχει και είναι έγγραφη –στην ώρα της κι αυτή και στον χώρο που πρέπει.

ΚΑΝΕΝΑΝ δεν παραπληροφορεί ο δήμαρχος Καστοριάς και το γραφείο «τύπου» με το δελτίο ρύπου. Ο κόσμος ήδη άρχισε να καταλαβαίνει. Η προπαγάνδα έπαψε να αφορά τους πολίτες. Ευχή να το αντιληφθούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν ουσιαστική ευθύνη.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ με την Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ένα. Αλλά όχι το μοναδικό, για την ΟΔΟ.

ΘΑ ΗΤΑΝ αφελές να ισχύουν τα όσα συκοφαντικά ψεύδη ενορχηστρώνει το Γραφείο Τύπου, και η ΟΔΟΣ να δίνει τέτοια δημοσιότητα. Κοντά στο νου και η γνώση.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ επί Ιωάννη Κορεντσίδη έχει κηρύξει άθλιο πόλεμο κατά της ΟΔΟΥ και κατά προσώπων. Τον ενορχήστρωσε από τις πρώτες ημέρες της όρκισης.

Η ΕΞΗΓΗΣΗ της ΟΔΟΥ είναι διότι η εφημερίδα δεν εντάχθηκε στους μηχανισμούς προπαγάνδας και κράτησε κριτική στάση.

ΟΠΩΣ με όλες τις δημοτικές αρχές Καστοριάς. Ο Ιωάννης Τσαμίσης είναι εξ αίματος συγγενής του εκδότη της ΟΔΟΥ και ο Ανέστης Αγγελής, παλιός φίλος. Δεν απέφυγαν ποτέ την ακόμη αυστηρότερη κριτική, μα κανείς τους δεν διανοήθηκε αθλιότητες.

ΕΙΧΑΝ όμως δημοκρατικό ήθος. Μάτια και αυτιά έχουν οι πολίτες.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ είναι η μοναδική εφημερίδα την οποία ο Δήμος Καστοριάς επί Ιωάννη Κορεντσίδη παραλείπει από την ανάθεση καταχωρήσεων, για να στραγγαλίσει το ελεύθερο κριτικό βήμα που παρέχει, ενώ σκορπίζει άφθονο το δημοτικό χρήμα για την προβολή του.

ΑΛΛΑ με εντολή δημάρχου (;) και της ομάδας του (3-4 άτομα) έχει διακόψει εδώ και πολλούς μήνες εντελώς και παράνομα την αποστολή όλων των πολιτικών δελτίων τύπου του Δήμου Καστοριάς προς την εφημερίδα.

ΟΥΤΕ επί Χούντας. Ούτε στην Τουρκία ή την Ρωσία. Αυτά κάνει η πολλή συνάφεια με την Ελληνική Λύση και τις κηραλοιφές.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη των “fake profiles” που διασύρουν και τρομοκρατούν πρόσωπα που ασκούν κριτική μέσω της ΟΔΟΥ. Όλα αυτά θα διερευνηθούν.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ δελτίο τύπου είναι παράνομο και προσβλητικά συκοφαντικό και η ΟΔΟΣ σύντομα θα αναπτύξει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της αρμοδίως.

ΠΑΡΑΒΑΣΗ καθήκοντος και άλλα σχετικά ίσως και βαρύτερα θα διελευκανθούν. Και στο πλαίσιο προσωπικής ευθύνης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ προπαγάνδας του Ιωάννη Κορεντσίδη, και όχι η ΟΔΟΣ, είναι που ασύστολα ψεύδεται και επιχειρεί περαιτέρω διασυρμό, αποστέλλοντας το ρυπαρό περιεχόμενό του σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυριζόμενο ότι η ΟΔΟΣ δεν δημοσιεύει τα δελτία τύπου, ενώ είναι ο Δήμος Καστοριάς δεν τα στέλνει και εξαιρεί μόνο την ΟΔΟ. Εξαίρεση το συγκεκριμένο δελτίο τύπου. Και μάλιστα το διανέμει χωρίς νόμιμο λόγο, αφού δεν προηγήθηκε άρνηση της ΟΔΟΥ στην καταχώρησή του.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ο δήμαρχος και όσοι εκλεγμένοι σύμβουλοί του συνδυασμού δεν αντιδρούν. Φοβούνται τους “fake”.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ήδη αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει στον Δήμο Καστοριάς. Γι αυτό και το δελτίο τύπου, είναι αποκαλυπτικό και αποτελεί γκάφα ολκής.

ΤΕΛΟΣ, είναι ασύστολο ψεύδος ότι η ΟΔΟΣ δεν αποστέλλει τα φύλλα της στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

ΣΕ ΟΛΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ το δελτίο τύπου που με την έκτασή του, και το περιεχόμενό του, αποδεικνύει ότι ήδη λειτουργούν σε πανικό. Και ότι οι πολίτες τους πήραν είδηση.

ΥΠΑΡΧΕΙ μια παροιμία, για τον Ψεύτη που τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Και αυτός ο χρόνος πέρασε.

____________

Το άρθρο της εφημερίδας ΟΔΟΣ για το οποίο ο δήμος Καστοριάς έστειλε το χθεσινό δελτίου τύπου

ΟΔΟΣ: Εν ανθρώποις ευδοκία

Επί δημαρχίας Ιωάννη Κορεντσίδη: πογκρόμ μιας σκοτεινής αντίληψης, που παρόμοιά της δεν έχει γνωρίσει ο τόπος.
ΠΟΤΕ στο παρελθόν δημοτική αρχή της Καστοριάς, δεν «έκοψε» τοπική περιοδική (εβδομαδιαία) εφημερίδα από την συνδρομή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς.
ΟΥΤΕ επί Δικτατορίας ούτε και ακόμη πιο πριν. Σε ομαλές ή όχι περιόδους.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς διαθέτει αρχείο όλων των τοπικών εφημερίδων, τουλάχιστον από την εποχή του Μεσοπολέμου που βιβλιοδετούνται, ταξινομούνται και αρχειοθετούνται.
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ έτσι σημαντικό αρχείο μελέτης και πηγή πληροφοριών. Η ιστορία της Καστοριάς καταγράφεται σ’ αυτές.
Η ΟΔΟΣ από την έκδοσή της αποτελεί βήμα αντικειμενικής και χωρίς προκαταλήψεις κριτικής, παρουσίασης της επικαιρότητας.
ΟΠΩΣ και δημοσίευσης – ανταλλαγής απόψεων, από κάθε πολίτη, επώνυμο ή και λιγότερο γνωστό, ακόμη και ανώνυμους, εντός των ορίων της νομιμότητας.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ δίνει έμφαση στα τοπικά ζητήματα και την ποιότητα του δημόσιου βίου.
Η ΚΡΙΤΙΚΗ που ασκεί από το 1998 δεν έδωσε σε κανένα δήμαρχο Καστοριάς το πρόσχημα για διακοπή της συνδρομής της ΟΔΟΥ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.
ΔΗΜΑΡΧΟΙ υπήρξαν οι Δημήτριος Παπουλίδης, Ιωάννης Τσαμίσης, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης και Ανέστης Αγγελής.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ βίο της Καστοριάς μόνο ο αείμνηστος Φίλιππος Πετσάλνικος, πανίσχυρος στο ΠαΣοΚ, υπουργός, βουλευτής και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είχε «κόψει» την ΟΔΟ από τους παραλήπτες των ανακοινώσεών του επειδή προφανώς η εφημερίδα δεν τύγχανε της αρεσκείας του.
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Καστοριάς όλα τα πολλά τελευταία χρόνια που επίσκοπος είναι ο κ. Σεραφείμ, έχει παράνομα αποκλείσει την ΟΔΟ από τα δελτία τύπου της και φυσικά τις καταχωρήσεις της.
Η ΚΡΙΤΙΚΗ στάση της εφημερίδας ενοχλεί τον μητροπολίτη Καστοριάς.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τριτοκοσμικού τύπου αναχρονισμό.
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
Βιβλιοδετημένη η ΟΔΟΣ στα ράφια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
ΚΑΙ ΝΑ που πλέον με δήμαρχο τον Ιωάννη Κορεντσίδη και τους συμβούλους του, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, με γελοίες και αστήρικτες, αντιφατικές δικαιολογίες, επιχειρεί να τιμωρήσει την ΟΔΟ. Όπως συνέβη και με την ΜΕΤ.
ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΣ την συνδρομή της και αρνούμενη να εξοφλήσει συμβολικές συνδρομές παρελθόντων ετών.
Ο ΔΗΜΟΣ Καστοριάς επί δημαρχίας Ιωάννη Κορεντσίδη, πετσοκόβει ακόμη και τις αναθέσεις καταχωρήσεων στην ΟΔΟ.
Ο ΔΗΜΟΣ Καστοριάς επί Ιωάννη Κορεντσίδη, συνάπτει απ’ ευθείας αναθέσεις με ΜΜΕ που συμπτωματικά μονίμως τον προβάλλουν.
Η ΕΚΔΟΣΗ εκτιμά ότι το φίμωτρο είναι ο απώτερος στόχος.
Η ΟΔΟΣ διαβεβαιώνει ότι, εκεί, στον Δήμο Καστοριάς, που ενδεχομένως κάποιοι νομίζουν ότι με αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις θα κατατροπώσουν την κριτική, πλανώνται πλάνη οικτρά.
ΑΥΤΟΙ θα φύγουν και η ΟΔΟΣ θα είναι εδώ.
ΜΟΝΟ που δεν θα είναι πλέον στα ράφια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
ΛΟΓΩ του πογκρόμ μιας σκοτεινής αντίληψης.
ΠΟΥ παρόμοιά της δεν έχει γνωρίσει ο τόπος.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1059

 

 

Back to top button