Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ξεκινά αύριο Σάββατο ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών στην Καστοριά

Έρχονται σήμερα τα εμβόλια κι από αύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 από το πρωί ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα άνω των 85 ετών και στην Καστοριά, σύμφωνα με τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί για τους ενδιαφερόμενους.
Οι εμβολιασμοί θα λάβουν χώρα σε δύο εμβολιαστικά κέντρα, ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς κι ένα στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 13/1 ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός τόσο του προσωπικού του Νοσοκομείου Καστοριάς, όσο κι όλων των δομών υγείας του νομού, αλλά και 10 ιδιωτών ιατρών, συνολικά 284 άτομα.
Πώς προγραμματίζουμε ραντεβού για εμβολιασμό
Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρθει αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:
Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.
Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.
Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

 

 

Back to top button