Καστοριά

Γιώργος Σαρρής: Η κομμωτική είναι επιστήμη

Διαβάζω σε μερικά site πως η κομμωτική δεν είναι επιστήμη. Γνωρίζετε ότι η βαφή και το οξυζενέ μετράτε σε γραμμάρια (μαθηματικά), μοίρες στο κούρεμα σχήματα προσώπου (γεωμετρία), γνωρίζετε για τις μίξεις χρώματος (χημεία) γνωρίζετε για τα φόντα ξανοίγματος, τα θερμά, τα ψυχρά (φυσική), γνωρίζεται ότι η κομμωτική υπάρχει από την αρχαιότητα ως και σήμερα και ότι ένας κομμωτής διαβάζει καθημερινά για τις νέες τάσεις της μόδας (ιστορία)
Το επάγγελμα του κομμωτή πρέπει να έχει άριστες γνώσεις για το δέρμα και το ph (δερματολογία) ο εργοδότης γνωρίζει τους νόμους για ότι αφορά το μαγαζί του, τους υπαλλήλους,και φυσικά τους πελάτες (ανθρώπινο δίκαιο)
Το επάγγελμα του κομμωτή είναι και ψυχολόγου παράλληλα!
Ένας κομμωτής δεν έγινε κομμωτής επειδή δεν είχε τι να κάνει, δαπάνησε και δαπανά χιλιάδες ώρες σε live και διαδίκτιακα σεμινάρια, σπούδασε τουλάχιστον 3 έτη, γνώρισε χιλιάδες ανθρώπους κι έγινε ένα με αυτούς, ακούγοντας τα θέλω τους, πέρασε αγωνίες, προσπαθεί να γίνεται καλύτερος γιατί θέλει να έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των πελατών του, κάθε άγγιγμα του σου προσφέρει κ ενα συναίσθημα χαράς, κάθε αποτέλεσμα του σου χαρίζει το χαμόγελο που τόσο πολύ σου πάει!! Το επάγγελμα του κομμωτή.. Ακόμα και με κλειστό μαγαζί, εκείνος ψάχνει για νέες τεχνολογίες, για νέα προϊόντα,για νέα εργαλεία, μιλάει με προμηθευτές και εταιρίες, συνεχίζει να μαθαίνει διαβάζοντας, συνεχίζει να κάνει εκπαίδευση, συνεχίζει να γνωρίζει συναδέλφους από όλον το κόσμο, συνεχίζει να κάνει διάλογο και να ανταλλάσει γνώμες με συναδέλφους του. Ένας κομμωτής προσπαθεί να είναι το μαγαζί του καθαρό, να φροντίζει τα εργαλεία του, να κάνει απολύμανση όχι μόνο τώρα αλλά από πάντα γίνονταν στο κομμωτήριο. Μαζί μας είσαστε. Ασφαλείς. Μαζί μας μπορείτε να είσαστε σίγουροι!
Κλείσε το δικό σου ραντεβού με τον δικό σου κομμωτή που εσύ ξεχώρισες μιας και στα μάτια σου είναι ένας μικρός Θεός, θα σε ακούσει.. Θα σε συμβουλέψει.. Θα σε νιώσει.. Θα σε καταλάβει.. Μα το κυριότερο θα σε κάνει χαρούμενη! Αφιερωμένο σε Όλους εμάς τους κομμωτές κομμώτριες για όλες τις υπέροχες στιγμές που μας χαρίσατε όλοι εσείς με την επιλογή σας στο πρόσωπο μας. Σας ευχαριστούμε ειναι τιμή, και χαρά μας!
Σας υποσχόμαστε να είμαστε οι πρεσβευτές τις τέχνης που αγαπάμε γιατί την αγαπάμε!
Σας υποσχόμαστε να προσπαθούμε για το καλύτερο, να γινόμαστε καλύτεροι..
Ο δικός σου κομμωτής είναι έτοιμος για την δική σου νέα αλλαγή, εσύ είσαι; Αφέσου στα χέρια του.. Και βρες το χαμόγελο που τόσο καιρό σου έλειπε!
Γιώργος Σαρρής

 

Back to top button