Αθλητικά

Ντοκιμαντέρ για τον Πελέ ετοίμασε το Netflix (βίντεο)

Μετά τον Τόνι Πάρκερ, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Άιρτον Σένα, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τον Αντουάν Γκριεζμάν και τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, είναι η σειρά του θρυλικού Πελέ να αποτελέσει το θέμα ενός ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα Netflix. 

Ενώ περιμένουν την ταινία, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τις 23 Φεβρουαρίου, οι θαυμαστές του τρεις φορές νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου αρκούνται σε ένα σποτ 30 δευτερολέπτων, που παρουσιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα (14/1).

Με την ευκαιρία αυτή, το Netflix επέλεξε να προωθήσει το ντοκιμαντέρ στη βάση μιας πολύ συχνά αμφισβητούμενης στατιστικής: «1281 γκολ σε 1363 παιχνίδια».

Αυτή η ταινία, με τον απλό τίτλο «Πελέ», θα είναι επομένως μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψει η εξαιρετική καριέρα του παίκτη, με τη χρήση εικόνων αρχείου αλλά και μαρτυρίες από πρώην συμπαίκτες του «μαύρου διαμαντιού», όπως οι Ζαγκάλο, Αμαρίλντο και Ζαϊρζίνιο.

Ο «Βασιλιάς» Πελέ, ο οποίος παραχώρησε τις συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «χαίρεται να ξαναζήσει τις αναμνήσεις του».

Το ντοκιμαντέρ είναι επομένως ένα επίκεντρο, το οποίο εστιάζει σε μια περίοδο 12 ετών στην ποδοσφαιρική ζωή του παλαίμαχου επιθετικού: από το 1958, όταν σήκωσε το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σουηδία σε ηλικία 17 ετών, έως το 1970, όταν έγινε ο πρώτος που στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

ΑΠΕ

Back to top button